Τρίτο Πρόγραμμα – Sophia Kennedy. Μια νέα και ταλαντούχα Αμερικανίδα δημιουργός στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος» | 02 & 09.12.2021, 18:00

Στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος» τις Πέμπτες 2 και 9 Δεκεμβρίου, ο κριτικός μουσικής Θάνος Μαντζάνας θα παρουσιάσει τον δεύτερο δίσκο της νέας δημιουργού Sophia Kennedy με τίτλο «Monsters».

H τριανταδιάχρονη Sophia Kennedy είναι Αμερικανίδα και  γεννήθηκε στην Βαλτιμόρη του Μέριλαντ. Σε νεαρή ηλικία πήγε στη Γερμανία, στο Αμβούργο συγκεκριμένα, για να σπουδάσει σκηνοθεσία κινηματογράφου και άρχισε να ασχολείται με την μουσική, ώσπου το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο album της με τίτλο το όνομα της.

Τέσσερα χρόνια αργότερα ακολούθησε το «Monsters». Στις δύο εκπομπές θα αναλυθεί το πως η Sophia Kennedy χρησιμοποιεί στο «Monsters» μια πληθώρα στοιχείων από ιδιώματα του πρόσφατου και μη παρελθόντος (κλασική αμερικανική ποπ, jazz, γερμανικό και αμερικανικό καμπαρέ, hip-hop) πάνω σε έναν κατά βάση καμβά της electronica, εμπλουτισμένα από μια σαγηνευτική ατμοσφαιρικότητα η οποία οφείλεται στην πείρα της από την κινηματογραφική και θεατρική μουσική, φιλτραρισμένα  από το καθαρά προσωπικό  της  στυλ, για να δημιουργήσει τελικά τραγούδια του σήμερα.

Κείμενα-παραγωγή-παρουσίαση: Θάνος Μαντζάνας

________

Info

«Monsters» – Sophia Kennedy

Εκπομπή: «Κριτικός Λόγος»

Πέμπτη 02 & 09 Δεκεμβρίου 2021, στις 18:00

Κείμενα-παραγωγή-παρουσίαση: Θάνος Μαντζάνας

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS