Τρίτο Πρόγραμμα – Σταθερές αξίες ΤΖΑΖ στην εκπομπή “Intercity” | 19.10.2022, 23:00

Σήμερα το Ιntercity στέκεται για μια ώρα σε σταθερές αξίες της τζαζ. Σε μουσικές που έρχονται από ραδιοφωνικούς σταθμούς σε πόλεις του Νότου της Αμερικής , έτσι όπως μας τους γνώρισαν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες και ο κινηματογράφος: Καπνοί, θόρυβος μηχανής και μια μουσική από κάπου εκεί κοντά.

Άλλοτε είναι σταθμοί μεγαλουπόλεων με το πλήθος να κινείται βιαστικά. Εδώ η μουσική ακούγεται από κοντά (και μερικές φορές από πιό μακριά, από κάποιο γκέτο – από εκεί που γεννήθηκε η τζαζ για να ταξιδέψει στον κόσμο…).

Αυτά σαν πρόλογος ταξιδιού με σταθερές αξίες, καθώς το Ιντερσίτυ θα σταθεί σε συνθέσεις που όλοι έχουμε ακούσει, που οι μελωδίες τους γυρίζουν στο μυαλό μας και ακούγονται πάλι και πάλι από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι και σήμερα.

Είναι κλασικές συνθέσεις των: Count Basie, Woody Herman, Charles Mingus, Lionel Hampton, Stephane Grappelli, DIzzy Gillespie, Gerry Mulligan, Ahmad Jamal, Louis Armstrong κ.α. Καλή ακρόαση !

Kείμενα – Παραγωγή – Παρουσίαση : Θάνος Φουργιώτης Τεχνική επιμέλεια : Γιώργος Κωστόπουλος


INTERCITY

Εκπομπή περιπλάνησης και ταξιδιού μέσα από τις εικόνες : εικόνες της ποίησης, του κινηματογράφου, της ζωής , της μουσικής Με αφορμή ένα θέμα, μια σκέψη, ένα πρόσωπο, ένα βιβλίο, μια ταινία, ένα γεγονός ανακατεύουμε ντοκουμέντα, σελίδες βιβλίων, κείμενα , ήχους, μουσική , λόγο και πάμε ταξίδι σε παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 | www.trito.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS