Τρίτο Πρόγραμμα – «Studio C»: η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσική της ΕΡΤ με το Jazz Kουαρτέτο Δημήτρης Τσάκας | 12.03.2022, 20:00

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, που αφορά στη συνεργασία της Ορχήστρας με το Jazz Kουαρτέτο Δημήτρης Τσάκας, μεταδίδεται από το Τρίτο Πρόγραμμα, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, στις 20:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Studio C».

H ηχογράφηση της συναυλίας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, στις 11.10.2021, με διευθυντή ορχήστρας τον Γιώργο Αραβίδη.

Στο πλαίσιο της συναυλίας θα ακουστούν γνωστά κομμάτια της Jazz μουσικής, όπως τα «They can’t take away», «East of the sun», «Laura», «Summertime», «Rocker», «Just friends», κ.ά.

Γιώργος Αραβίδης

Η συναυλία εντάσσεται στον θεματικό κύκλο «Μουσική Μετάφραση» και φέρει τον τίτλο «Δυτικά της Σελήνης – “Charlie Parker with strings”».
Ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας με το κουαρτέτο του και τα Έγχορδα της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, αναβιώνουν κομμάτια από τους δύο ιστορικούς δίσκους του 1949 και του 1950, «Charlie Parker with strings vol.1 και vol.2». Σ’ αυτά τα άλμπουμ ο Τσάρλι Πάρκερ διασκεύασε έργα άλλων συνθετών, συνδυάζοντας τον ήχο των εγχόρδων με την εκφραστική και ερμηνευτική του δεινότητα.

Το Jazz Κουαρτέτο Δημήτρης Τσάκας απαρτίζουν οι: Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο), Περικλής Τριβόλης (κοντραμπάσο), Σωτήρης Ντούβας (ντραμς).

Την ηχογράφηση της συναυλίας έκανε ο Μιχάλης Συγλέτος.

Παραγωγή-παρουσίαση: Μιχάλης Μεσσήνης

Τεχνική επιμέλεια εκπομπής: Επαμεινώνδας Φασιανός

Info

«Studio C»

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, στις 20:00

Ηχογραφήσεις των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ

Σύμπραξη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με το Jazz Kουαρτέτο Δημήτρης Τσάκας

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS