ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Studio C»: Jazz Μελωδίες – Γνωστά έργα με νέο ήχο | 04.12.2021, 20:00

Ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας συμπράττει με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη.

Η συνεργασία του Jazz Κουαρτέτου Δημήτρης Τσάκας με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, παρουσιάζεται  αυτό το Σάββατο στη εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος “Studio C”. H ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε  στις 22 Ιανουαρίου 2021,  με ηχητική επιμέλεια Κωστή Γιαννακόπουλου και Διονύση Λυμπέρη.

Αφορμή γι’ αυτή τη σύμπραξη υπήρξαν δυο ιστορικοί δίσκοι από το 1949 και το 1950: Charlie Parker with strings volume 1 και volume 2. Στα δύο αυτά άλμπουμ ο Πάρκερ παίζει γνωστά κομμάτια άλλων συνθετών, για πρώτη φορά με μικρή ορχήστρα εγχόρδων και τζαζ γκρουπ.

Στην ηχογράφηση αυτή των Μουσικών Συνόλων η οποία εντάσσεται στον κύκλο «Μουσική Μετάφραση», ο Δημήτρης Τσάκας με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, θα αναβιώσει αυτό το πολυαγαπημένο “έργο-παζλ” του Charlie Parker.

Γνωστά έργα της τζάζ, γνώριμοι ρυθμοί και μοτίβα μας ανασυστήνονται με νέο ήχο, σε απροσδόκητες ενορχηστρώσεις και διαφορετικά ηχοχρωματικά τοπία προσκαλώντας μας σε νέες ακροάσεις

Στη νέα πνοή του έργου  συμβάλει το τζαζ γκρουπ που αποτελούν οι: Κωστής Χριστοδούλου– πιάνο, Περικλής Τριβόλης– κοντραμπάσο και Σωτήρης Ντούβας-ντραμς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά κομμάτια της τζάζ όπως They can’t take away, East of the sun, Laura, Summertime, Rocker, Just friends κ.α.

Το σχόλιο του Δημήτρη Τσάκα:

Η μουσική ιδιοφυΐα του Charlie Parker  στο έργο αυτό ενώνει δύο ¨κόσμους”: Τον κλασικό και τον τζαζ !

Τα μαγευτικά του σόλο και ο λυρισμός του ήχου του σε συνδυασμό με την ορχήστρα εγχόρδων έχουν σαν αποτέλεσμα μία ιστορική ηχογράφηση. 

Αποτελεί μεγάλη τιμή για ένα μουσικό της τζαζ  να μπαίνει βαθιά και με  τη δική του ματιά να αναβιώνει το   σπουδαίο αυτό έργο.

Παραγωγή-παρουσίαση: Μιχάλης Μεσσήνης

Ηχοληψία  εκπομπής: Νίκος Σαβοργινάκης

Συντονιστείτε!
_______________

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 / www.trito.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS