Τρίτο Πρόγραμμα – “The Hunchback of Notre Dame” (μέρος Α’) στην εκπομπή “Η Μούσα του Musical” | 13.04.2022, 19:00

Το 1994, δυο χρόνια πριν βγει στις μεγάλες οθόνες το cartoon η “Παναγία των Παρισίων”, η Disney είχε πραγματοποιήσει ήδη την πρώτη μεγάλη μεταφορά ταινίας κινουμένων σχεδίων στη σκηνή του Broadway. Επρόκειτο φυσικά, για την “Ωραία και το Τέρας” – και πάλι σε μουσική του Alan Menken – που γνώρισε επί σκηνής τεράστια επιτυχία.

Όταν λοιπόν το 1997 η μεταφορά του “Lion King” έκανε το δικό της πάταγο στο Broadway, η Disney άρχισε να συζητά ένα άνοιγμα προς τα ευρωπαϊκά θέατρα και συγκεκριμένα στο Βερολίνο. Οι διαπραγματεύσεις όμως για τον γερμανικό “Βασιλιά των Λιονταριών” ναυάγησαν, κι έτσι η κοσμαγάπητη αμερικανική εταιρία πρότεινε στους γερμανούς ακόμα μια ταινία κινουμένων σχεδίων, που θα γινόταν εξαιρετικό stage musical, και μάλιστα, με θέμα ευρωπαϊκότατο: την ήδη δοκιμασμένη ως κινούμενο σχέδιο “Παναγία των Παρισίων”.

Με το musical “The Hunchback of Notre Dame” λοιπόν, στη σκηνική του εκδοχή, αλλά και αποσπάσματα από το soundtrack της ομώνυμης ταινίας κινουμένων σχεδίων του 1996, θα ξεκινήσουμε την Τετάρτη 13 Απριλίου το ταξίδι μας στη σκοτεινή πλευρά του Παρισιού, όπως την αφηγήθηκε κάποτε ο Victor Hugo και όπως τούτη η αφήγηση πέρασε, μέσα από την πένα του Alan Menken, στην υπέροχη μουσική αυτού του έργου.

Παραγωγή – παρουσίαση: Γιάννης Φίλιας

_______

Info

Alan Menken: “The Hunchback of Notre Dame” 
(Η Παναγία των Παρισίων) μέρος Α’


“Η Μούσα του Musical”

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, στις 19:00

Παραγωγή – παρουσίαση: Γιάννης Φίλιας

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Live Streaming: www.trito.gr

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS