Τρίτο Πρόγραμμα: Το άλμπουμ «Dreamtime» του Τηλέμαχου Μούσα στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος» | 09&10.06.2022, 18:00

Το άλμπουμ «Dreamtime» του Τηλέμαχου Μούσα, με την ερμηνεία του ανανεωτικού κιθαριστικού jazz τρίο, παρουσιάζεται και αναλύεται από τον κριτικό μουσικής Θάνο Μαντζάνα σε δύο εκπομπές, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, στις 18:00.

Ο Τηλέμαχος Μούσας σπούδασε γεωπονία και παιδαγωγική, έχει master στη μουσική από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠ, του οποίου είναι υποψήφιος διδάκτορας, και διδάσκει μουσική στη δημόσια εκπαίδευση. Παίζει κυρίως κιθάρα, ηλεκτρική και πολύ σπανιότερα ακουστική, αλλά και αρκετά άλλα μουσικά όργανα. Δημιουργικά τον έχει απασχολήσει πάρα πολύ η μουσική για το θέατρο καθώς έχει γράψει μουσική για έναν μεγάλο αριθμό παραστάσεων, όπως επίσης και για παραστάσεις χορού.

Στο πρωτογενές έργο του, ο Τηλέμαχος Μούσας εκκινεί από την jazz και ιδιαίτερα την πιο αυτοσχεδιαστική πλευρά της, ενσωματώνοντας όμως και πολλά στοιχεία από την world music, ανάμεσά τους και από την ελληνική μουσική παράδοση, τη σύγχρονη, την ηλεκτρονική ακόμα και την πειραματική μουσική. Ενδεικτικό γεγονός της συνειδητά πλουραλιστικής προσέγγισής του είναι ότι έχει συνεργαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις με πολλούς εκλεκτούς μουσικούς αρκετών διαφορετικών ιδιωμάτων, όπως και με ερμηνευτές και ερμηνεύτριες από τον χώρο της jazz και όχι μόνο.

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το «Dreamtime». Πρόκειται για το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ με το είδος του σχήματος που σίγουρα τον αντιπροσωπεύει και τον εκφράζει περισσότερο από κάθε άλλο, το κιθαριστικό jazz τρίο. Το «Τηλέμαχος Μούσας Τρίο» αυτή τη φορά αποτελούν ο  ίδιος στην ηλεκτρική και τη MIDI κιθάρα και το μουσικό πριόνι και δύο ακόμα εξαίρετοι μουσικοί, ο κοντραμπασίστας Γιώργος Γκολόπουλος και ο ντράμερ Πάνος Τζινιόλης.

Παραγωγή, παρουσίαση: Θάνος Μαντζάνας

_____________

Info

«Dreamtime» – Τηλέμαχος Μούσας

Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, 18:00

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Εκπομπή: «Κριτικός Λόγος»

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS