Το καλοκαίρι πλησιάζει και τι πιο νόστιμο, ελαφρύ και δροσερό από μια σαλάτα εποχής… Συνδυάστε τα λαχανικά με το πλιγούρι που είναι μία εξαιρετική, θρεπτική και πολύ υγιεινή τροφή. Η συνταγή είναι του Κωνσταντίνου Κωβαίου, μέλους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων. 

Υλικά

  • 200 γραμμ. πλιγούρι
  • 1 κολοκύθι βρασμένο
  • 1 καρότο βρασμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 50 γραμμ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Δυόσμος ψιλοκομμένος

Για το ντρέσινγκ 

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml χυμός λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε κρύο νερό για περίπου 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει και μετά ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε.
  • Σε μια μεγάλη μπασίνα ή μπολ προσθέτουμε το πλιγούρι και τα λαχανικά, ενώ παράλληλα φτιάχνουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα κι ανακατεύουμε καλά.
  • Μαρινάρουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ για περίπου 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε.

* Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Μοιράσου το άρθρο: