Ένα γρήγορο, εύκολο αλλά πολύ νόστιμο φαγητό. Το συνοδεύουν εξαιρετικά μια πράσινη σαλάτα κι ένα φρουτώδες λευκό κρασί. Τη συνταγή μάς δίνει ο chef Κωσταντίνος Κωβαίος. 

IMG_0049

Υλικά 

  • 500 γραμμ. ταλιατέλες
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 10 μανιτάρια κομμένα σε φέτες (λευκά ή καφέ)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γραμμ. φύλλα σπανάκι
  • 100 ml. ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 2 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους, κρυώνουμε, σουρώνουμε και λαδώνουμε ελαφρώς.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ανοιχτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια για 3’.Τα γυρνάμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3’ ακόμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
  4. Αφήνουμε να βράσει για 6-7’.
  5. Ανακατεύουμε καλά την κρέμα γάλακτος με τα τυριά, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι ενσωματώνουμε σιγά σιγά στο φαγητό μας.
  6. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν οι γεύσεις.
  7. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι με το σχοινόπρασο και το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά.
  8. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα παρμεζάνας.

**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και παράλληλα γράφει συνταγές για το site της ΕΡΤ και το rockyourlife.gr . Συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

IMG_0052

 

Μοιράσου το άρθρο: