Ένα περιζήτητο ορεκτικό, ένα είδος ελληνικού finger food, ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος.

IMG_0484Υλικά

  • 150 γραμμ. φέτα Καλαβρύτων τριμμένη
  • 150 γραμμ. γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • 4 αυγά ολόκληρα
  • 2 πατάτες βρασμένες σε πουρέ
  • 50 ml κρέμα γάλακτος ή 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1/2 κ.γ. δυόσμο ή 5-6 φύλλα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Λίγη πάπρικα καπνιστή
  • Πιπέρι μαύρο (κατά προτίμηση)
  • Αραβοσιτέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τις πατάτες και τα μυρωδικά.
  2. Προσθέτουμε τα τυριά και την κρέμα κι ανακατεύουμε καλά.
  3. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο να σφίξουν λίγο.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε λίγες λίγες τις κροκέτες έως να ροδίσουν.
  5. Σερβίρουμε ζεστές με λεμόνι, λάιμ ή μια πικάντικη σάλτσα.

Tip 

  • Λόγω του ότι τα τυριά είναι αλμυρά, στη συνταγή δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι. Αν χρησιμοποιήσουμε λιγότερο αλμυρά ή ανάλατα τυριά (π.χ. ανθότυρο) ίσως χρειαστεί λίγο.

**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και παράλληλα γράφει συνταγές για το site της ΕΡΤ και το rockyourlife.gr . Συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

IMG_0491

Μοιράσου το άρθρο: