Το 3ο δεκαήμερο της εναλλακτικής θερινής κατασκήνωσης του «Ελληνικού Κόσμου», «Καλοκαίρι στην πόλη», αρχίζει από 18 έως 29 Αυγούστου, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στη Αθήνα, να διασκεδάσουν και να ανακαλύψουν, παίζοντας! 

Στη σκιά των τεσσάρων πινάκων

«Ήταν αργά το βράδυ, όταν από το ατελιέ της ζωγράφου Λέτας Παλέτα ακούστηκαν δυνατοί θόρυβοι. Πολλά σπασμένα γυαλιά, ακαταστασία, αλλά και μια αναπάντεχη ανακάλυψη… Τέσσερις από τους αμέτρητους πίνακες, αμύθητης αξίας, που είχε στη συλλογή της ήταν πλέον παρελθόν».

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του πράκτορα 254… αλλά και στα δικά σας. Θα μπορέσετε σε 10 μέρες να συλλέξετε στοιχεία και πληροφορίες και να λύσετε γρίφους;

CAMPUS1

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Α’ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1η ημέρα

Σήμερα, η αποστολή σας ξεκινά! Ο Πράκτορας 254 θα σας αναθέσει την νέα υπόθεση με την οποία θα ασχοληθείτε για τις επόμενες 10 ημέρες. Ώρα. να εκπαιδευτείτε, να γνωρίσετε τους υπόλοιπους «συνεργάτες» και να θέσετε σε εφαρμογή το σχέδιο σας. Οι προκλήσεις θα είναι μεγάλες.

ΘΟΛΟΣ: «Δαρβίνος: Το μυστήριο της φύσης»

2η ημέρα:

Συναγερμός στο ατελιέ! Ένας από τους χαμένους πίνακες μάς μεταφέρει σ’ έναν καταπράσινο ελαιώνα. Κάτω από την σκιά των δέντρων θα ανακαλύψουμε στοιχεία, θα λύσουμε γρίφους και αινίγματα, που θα μας οδηγήσουν στην Αθήνα του σήμερα και του χθες!

Επιλεγμένες δραστηριότητες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

elia2

«Η ελιά. Το δέντρο, ο καρπός και ο χυμός του. Το χρυσάφι της ελληνικής γης»

ΈΚΘΕΣΗ: «Διαδρομές στην Αθήνα»

ΘΟΛΟΣ: «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά»

3η ημέρα:

Είμαστε σίγουροι πως τα στοιχεία που ψάχνουμε κρύβονται στην πόλη της Αθήνας; Ή μήπως χρειάζεται να κάνουμε ένα μεγαλύτερο ταξίδι στον κόσμο χρησιμοποιώντας ιπτάμενα μέσα; Ίσως, ένα τέτοιο ταξίδι μας φέρει πιο κοντά στο επόμενο στοιχείο.

 

Επιλεγμένες δραστηριότητες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Ταξίδι στην προεπαναστατική Ελλάδα. Η ζωή των Ελλήνων μέσα από τα βλέμμα των Ευρωπαίων περιηγητών»

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά»

ΘΟΛΟΣ: «Κατακτώντας τους Ουρανούς. Ένα όνειρο της ανθρωπότητας!»

ptiseis

4η ημέρα:

Και από τον ουρανό στην γη. ώρα για ανασκαφή! Για να δούμε , το χώμα τί έχει να μας πει; Οι πληροφορίες μας κατευθύνουν προς την Αρχαία Πριήνη, πατρίδα ενός από τους Επτά Σοφούς της αρχαιότητας. Τί λέτε, να πάρουμε λίγη από τη σοφία του για να συνεχίσουμε την αναζήτηση των χαμένων πινάκων;

 

kalokairi-2014-0564

Επιλεγμένες δραστηριότητες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Αναπαράσταση μιας ανασκαφής»

ΘΟΛΟΣ: «Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη»

5η ημέρα:

Νους υγιής εν σώματι υγιή… ήρθε η στιγμή να γυμνάσουμε εκτός από το μυαλό μας και το σώμα μας. Με οδηγό μας την κούκλα «Ολυμπία» θα ταξιδέψουμε στην ομώνυμη περιοχή, όπου θα μας υποδεχθεί ένας σπουδαίος αρχαίος καλλιτέχνης. Μήπως στο εργαστήρι του βρούμε αυτό που ψάχνουμε;

ΈΚΘΕΣΗ: «ToyStories»

ΘΟΛΟΣ: «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία»

kalokairi-2014-1134

Β ‘ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

6η ημέρα:

Ακολουθώντας τα ίχνη των πρώτων ανθρώπων οδηγούμαστε ακόμα πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου. Τεράστια ζώα, άνθρωποι των σπηλαίων και παγωμένοι κόσμοι συνθέτουν το σκηνικό αυτής της ημέρας. Ίσως οι πάγοι να κρύβουν πολλά μυστικά!

Επιλεγμένες δραστηριότητες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Στα ίχνη των μύθων, στα χρόνια της Προϊστορίας»

«Μια μέρα με το Χουμ και την Νταν»

ΘΟΛΟΣ: «Τιτάνες στην εποχή των Παγετώνων»

7η ημέρα:

Βίρα τις άγκυρες. φύγαμε για Μίλητο. Το ταξίδι θα είναι δύσκολο, μα δημιουργικό, γεμάτο περιπέτειες και γνώση. Η τριήρης της Μιλήτου με πλήρωμα όλους εμάς, ξεκινά.

Επιλεγμένες δραστηριότητες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 

«Μια σταγόνα ταξιδεύει»

ΘΟΛΟΣ: «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο»

 

8η ημέρα

Ο καιρός περνά και οι δυσκολίες κορυφώνονται. Πρέπει να δείξουμε θάρρος, τόλμη και αποφασιστικότητα. Άραγε, πώς γίνεται κανείς ήρωας; Η απάντηση βρίσκεται σε ιστορίες ανθρώπων της θάλασσας που κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους την κατάλληλη στιγμή και να ξεχωρίσουν.

 

kalokairi-2014-0048

Επιλεγμένες δραστηριότητες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Βυζάντιο, άνθρωποι και επικοινωνία»

«Το λιοντάρι και ο ποντικός»

ΈΚΘΕΣΗ: «Ιστορίες Ανδρείας»

ΘΟΛΟΣ: «Αγία Σοφία, 1.500 χρόνια ιστορίας»

9η ημέρα

Προτελευταία ημέρα, δεν νομίζω η ενέργειά σας να έχει εξαντληθεί; Αν ναι, θα πρέπει να αναζητήσετε ανεξάντλητες πηγές ενέργειας για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Ήρθε η στιγμή να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα στοιχεία, τα οποία έχουμε συγκεντρώσει και να βάλουμε την τελευταία πινελιά!

Επιλεγμένες δραστηριότητες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Ήλιος, άνεμος, νερό. Ενέργεια στο μέλλον»

«Ο αέρας. ο παιχνιδιάρης»

ΘΟΛΟΣ: «Η Γη είναι το σπίτι μας»

10η ημέρα

Πράκτορες, φτάσαμε επιτέλους στη λύση του μυστηρίου. Όλα έγιναν όπως έπρεπε χάρη στην άψογη συνεργασία σας. Οι πολυπόθητοι πίνακες είναι ασφαλείς στα χέρια του ιδιοκτήτη τους και όλα τα στοιχεία είναι πλέον στη διάθεση του Πράκτορα 254. Αποστολή εξετελέσθη!

καραβι

Αποχαιρετιστήρια γιορτή

Επίσκεψη στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με αφορμή την έκθεση «Ιστορίες Ανδρείας», τα παιδιά αφήνουν για λίγο τον «Ελληνικό Κόσμο» και «σαλπάρουν» για το Φάληρο με σκοπό να ανακαλύψουν κάθε γωνιά και ιστορία του θωρηκτού «Γ.ΑΒΕΡΩΦ», που οι φίλοι του το αποκαλούσαν «Μπάρμπα Γιώργος» ενώ οι εχθροί του «Διαβολοκάραβο (ΣεϊτάνΠαπόρ)»!

 

image006

Πληροφορίες – κρατήσεις

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, 177 78, Ταύρος

T.: 212 254 0000

reservations@hellenic-cosmos.gr

www.hellenic-cosmos.gr

Μοιράσου το άρθρο: