Εκπαιδευτικά προγράμματα με επίκεντρο τη γραφή, τη γνώση, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, υλοποιεί αυτό το καλοκαίρι το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει, έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες για να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών και είναι βασισμένες στην ενεργό συμμετοχή και την εμπειρία με τα αντικείμενα.

 

Τον Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες δράσεις:

  • Κυριακή 9 Ιουλίου και Σάββατο 15 Ιουλίου 2017: «Ζω-ΓΡΑΦΗ-ζουμε;» Τα παιδιά, ηλικίας 3-6 χρόνων, γνωρίζουν το Μουσείο των Γραμμάτων που φιλοξενείται στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Από ποιο γράμμα αρχίζει το όνομά μας; Τι μας θυμίζουν τα σχήματα των γραμμάτων; Πώς ακούγεται η… φωνή τους; Τα παιδιά γίνονται «γραμματοερευνητές», συνδέουν το όνομά τους με τις συλλογές του μουσείου και μεταμορφώνουν τα γράμματα σε  καλοκαιρινή ζω-ΓΡΑΦΗ-κή.
    Ώρες διεξαγωγής προγραμμάτων: Σάββατο & Κυριακή: 11:15 – 12:00, 12:15 – 13:00, 14:15 – 15:00. Οικονομική συμμετοχή: 5 ευρώ για κάθε παιδί (τα χρήματα αυτά ενισχύουν τους σκοπούς του ΕΠΜ).
  • Κυριακή 9 Ιουλίου και Σάββατο 15 Ιουλίου 2017. «Μια ιστορία θα σου πω με το ν και με το σ». Τα παιδιά, ηλικίας 7-12 ετών, περιηγούνται στον κόσμο της φαντασίας. Σε αυτό το έκθεμα που έχει δημιουργηθεί από παιδιά, τα γράμματα γίνονται ήρωες και το όνομα του καθενός μας καθορίζει την πλοκή. Και η ιστορία αρχίζει…
    Ώρες διεξαγωγής προγραμμάτων: 13:15 – 14:00. Οικονομική συμμετοχή: 5 ευρώ για κάθε παιδί (τα χρήματα αυτά ενισχύουν τους σκοπούς του ΕΠΜ).

info

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο 

  • Πού: Ρηγίλλης και Βασιλ. Γεωργίου Β’ 17-19, Αθήνα (κτήριο Ωδείου Αθηνών)
  • Τηλ.: 210.3312995
  • E-mail: info@hcm.gr
  • Ωρες λειτουργίας: Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη-Κυριακή 11:00–15:00

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό έως και την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017.

H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη.

Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα.

Μοιράσου το άρθρο: