Ένα εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον δροσερό κόσμο της Τέχνης βασισμένο στην έκθεση του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη «Μαρία Κάλλας: Ο μύθος ζει- Αφιέρωμα για τα 40 χρόνια 1976 – 2016», για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από την γνωριμία τους με το λυρικό θέατρο και τις διαφορετικές τέχνες που το συνθέτουν. Έτσι, μέσα σε ένα καλοκαιρινό κλίμα παιχνιδιού και εξερεύνησης, τα παιδιά έρχονται σε δημιουργική επαφή με τη μουσική, το θέατρο, τα εικαστικά και τη λογοτεχνία, ενώ ανάμεσα στις δράσεις τους απολαμβάνουν ένα κολατσιό στον Εθνικό Κήπο και ένα γεύμα στο Cafe Merlin.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο ανεξάρτητα και αυτοτελή μέρη τις περιόδους 19-23 και 26-30 Ιουνίου. Κάθε περίοδος αναπτύσσεται με βάση το περιεχόμενο μίας από τις σημαντικές όπερες όπου πρωταγωνίστησε η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο από τον μουσικοπαιδαγωγό Παναγιώτη Τσιρίδη, το πραγματοποιούν η ηθοποιός Μαριάνθη Φωτάκη και η μουσικός Ελένη Ποζατζίδου, ενώ εμφανίζονται ως έκτακτοι καλεσμένοι γνωστοί λυρικοί τραγουδιστές.

Α’ Περίοδος: Δευτέρα 19 έως Παρασκευή 23 Ιουνίου, 10.00 – 14.30

Β’ Περίοδος: Δευτέρα 26 έως Παρασκευή 30 Ιουνίου, 10.00 – 14.30

Τιμή Προγράμματος: 150€ ανά παιδί για όλη την εβδομάδα (συμπεριλαμβάνονται και δύο ελαφριά γεύματα).

Arkki School Summer ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΚαλοκαίρι με το Arkki, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη!

Το Arkki (School of Architecture for children and Youth), το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, που ήρθε στην Ελλάδα από τη Φινλανδία, συνεχίζει τη δράση του και το καλοκαίρι στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών.

Στα εργαστήρια του Αrkki, τα παιδιά -με άξονα το αρχιτεκτονικό παιχνίδι- πειραματίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία & τη δημιουργικότητά τους, και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι “αρχιτέκτονες” του μέλλοντός τους!

Έτσι, από τις 19 Ιουνίου ώς και τις 12 Ιουλίου, ξεκινούν οι καλοκαιρινοί κύκλοι με εργαστήρια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά!

Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και ολοκληρώνεται σε 4 διδακτικές ώρες, δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα & Τετάρτη στις 11:00.  Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εργαστηρίων έχει ως εξής:

Α’ ΚΥΚΛΟΣ

Δευτέρα 19/06: ΚΑΛΥΒΕΣ Ι

Τετάρτη 21/06: ΚΑΛΥΒΕΣ ΙΙ

Β’ ΚΥΚΛΟΣ

Δευτέρα 26/06: ΤΟ ΝΗΣΙ Ι

Τετάρτη 28/06: ΤΟ ΝΗΣΙ ΙΙ

Γ’ ΚΥΚΛΟΣ

Δευτέρα 3/07: ΠΕΛΩΡΙΟΙ ΠΥΡΓΟΙ Ι
Τετάρτη 5/07: ΠΕΛΩΡΙΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΙΙ

Δ’ ΚΥΚΛΟΣ

Δευτέρα 10/07: ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Ι
Τετάρτη 12/07: ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΙΙ

Τιμή συμμετοχής για κάθε κύκλο: 40€

Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Πληροφορίες στο 210 3611206 εσωτ. 1042education@thf.gr, Τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων

 

Μοιράσου το άρθρο: