Φέτος τις γιορτές οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες επιστρέφουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).  Μόνο για δέκα απογεύματα, έως τις 5 Ιανουαρίου, στις 18:00, ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ μετατρέπεται σ’ ένα παραμυθένιο τοπίο με την Ιστορία του Καρυοθραύστη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Ο Καρυοθραύστης, το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο παραμύθι, που έχει σαγηνεύσει παιδιά και μεγάλους σε όλο τον κόσμο, δεν ήταν πάντα το μουσικό έργο για μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι. Το 1816, ο E. T. A. Χόφμαν εκδίδει ένα μυστηριώδες, συναρπαστικό αφήγημα με ήρωες παιχνίδια που ζωντανεύουν, πολεμούν και ερωτεύονται.

Το αρχικό κείμενο του Καρυοθραύστη παραμένει σήμερα σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό. Γι’ αυτό και τα φετινά Χριστούγεννα, τρεις (και ένας) παράξενοι παραμυθάδες, τρία (και ένα) πλάσματα, με την περίεργη συνήθεια να γλιστρούν χορευτικά από την αφήγηση και τη μουσική στο θέατρο και τη μυθοπλασία και να μπερδεύουν γλυκά το φανταστικό με το πραγματικό, ανέλαβαν να ζωντανέψουν την παλιά αυτή ιστορία σε μια πρωτότυπη παράσταση-αφήγηση με πολλή μουσική, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θωμά Μοσχόπουλου.

Στην παράσταση, που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά) η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο Νικόλας Παπαγιάννης και ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Οι συντελεστές της παράστασης (αναλυτικά):

Απόδοση, Διασκευή, Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Μουσική επεξεργασία: Νίκος Γαλενιανός

Σκηνικά, Κοστούμια: Βασίλης Παπατσαρούχας

Επιμέλεια Κίνησης: Χαρά Κότσαλη

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Εριφύλη Στεφανίδου

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νικόλας Παπαγιάννης, Γιώργος Χρυσοστόμου

Μουσικός επί σκηνής (πιάνο): Κατερίνα Κωνσταντούρου

Εισιτήρια €5

Ημερομηνίες παραστάσεων:

Κυριακή 29/12, 05/01

Δευτέρα 30/12

Πέμπτη 02/01

Παρασκευή 27/12, 03/01

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 18:00.

Προτείνεται για παιδιά από 4 ετών και άνω.

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Τηλ.: 21 6809 1000

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: