Η έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για τον παιδικό διαγωνισμό, με θέμα «ΕΙΜΑΙ… Πώς βλέπω τον εαυτό μου», αλλάζει και έρχεται στην οθόνη μας! Για πρώτη φορά φέτος, καθώς το Μουσείο παραμένει κλειστό λόγω των συνθηκών, θα παρουσιαστούν online τα έργα όχι μόνο των νικητών, αλλά όλων των συμμετεχόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μία διαδικτυακή έκθεση, που θα είναι προσβάσιμη στο www.cycladickidscontest.com έως τις 31 Αυγούστου.

Ο διαγωνισμός, που συγκέντρωσε 26.500 συμμετοχές, από την Ηρακλειά και την Κάλυμνο μέχρι την Καλιφόρνια και τη Μελβούρνη, ανέδειξε 36 νικητές και 132 διακριθέντες. Το έπαθλο των νικητών θα είναι το Cycladic Art Box. Μέλη της κριτικής επιτροπής στη φετινή διοργάνωση ήταν οι Γιάννης Βαρελάς (εικαστικός), Νικομάχη Καρακωστάνογλου (γλύπτρια), Πάνος Κοκκινιάς (φωτογράφος), Πολύνα Κοσμαδάκη (επιμελήτρια) και Χαρά Μαραντίδου (αρχιτέκτων-εικαστικός-designer).

Με έμπνευση έναν χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου, παιδιά ηλικίας 4-15 ετών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτύπωσαν δημιουργικά τις σκέψεις τους, ζωγράφισαν το πορτρέτο τους και αφηγήθηκαν τις δικές τους ιστορίες.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, ο καθρέφτης έγινε η αφορμή για να δημιουργήσουν καλλιτεχνικά δρώμενα οι μαθητές των σχολών Θεάτρου, Χορού και Μουσικής. Και αυτές οι δράσεις θα είναι διαθέσιμες online, μαζί με εικαστικές εφαρμογές από τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την ενασχόληση των παιδιών στο σπίτι.

Επιπλέον, η συνεργασία με το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συγκέντρωσε 700 συμμετοχές από την περιοχή, οι οποίες θα παρουσιαστούν και σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Καλαμάτας.

 

Online έκθεση παιδικού διαγωνισμού:

www.cycladickidscontest.com

Μοιράσου το άρθρο: