To Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μάς προσκαλεί σε ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο με πρωτότυπες δράσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά και επίκεντρο τη μάθηση και την ευεξία.

YHY5680_+ô+¦-Ä-ü+¦++-é +ô+¦-ü-î++-à++-Ç++-é

Το Σάββατο, ένα ιδιαίτερο Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι (Πράσινες χαράξεις/11.3), εμπνευσμένο από τα έργα του Ελβετού αρχιτέκτονα Bernard Tschumi, προσκαλεί έφηβους να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, ανακαλύπτοντας τη σημασία των φυσικών στοιχείων στην ανάπτυξη ενός αρχιτεκτονικού έργου. Παράλληλα, οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα μάθουν για τον θρυλικό Μινώταυρο και θα τον αναζητήσουν στον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος (Μινώταυροι στο Λαβύρινθο//11/3), δημιουργώντας στη συνέχεια τις δικές τους εκδοχές.

Το πρωί της Κυριακής, το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί για πρώτη φορά, το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα El Sistema Greece (12/3, 11.00-12.00) το οποίο στοχεύει να συνεισφέρει αρχικά στη μουσική παιδεία και στη ζωή γενικότερα των παιδιών προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, και στη συνέχεια στην ευρύτερη κοινωνία μέσα από ένα ανοιχτό μάθημα-παιχνίδι, με κύριο εργαλείο το χορωδιακό τραγούδι. Το μάθημα πραγματοποιούν οι δάσκαλοι του El Sistema Greece με μια μικρή ομάδα παιδιών προσφύγων, ενώ συμπράττει η ορχήστρα Il Pomo d’ oro.

Η Κυριακή  συνεχίζεται με πολλή δράση, καθώς τα παιδιά θα μπορούν είτε να πειραματιστούν με Χούλα Χουπ (Ο κόσμος του Χούλα Χουπ//12/3), είτε να συμμετάσχουν σε ένα διασκεδαστικό και ενθουσιώδη αγώνα με ρίψεις, δρόμους και άλματα (Τρίαθλο για παιδιά//12/3), και να γνωρίσουν με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τρόπο, τα χαρακτηριστικότερα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού.

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού – Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.

imagegen.ashxΠερισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια του Shuttle Bust και την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο http://www.snfcc.org/visitors-center/planning-your-visit/?lang=el

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events. Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες ερωτήσεις έχετε σε σχέση με την επίσκεψή σας, επικοινωνήστε με το ΚΠΙΣΝ στο visit@snfcc.org ή στο 216 8091001.

hulahoop_hoopit_kid2

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Γνωριμία με την Αρχιτεκτονική: Πράσινες Χαράξεις

Σάββατο 11/3, Ώρα 17.30-19.30, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

Με αφορμή τους χώρους του ΚΠΙΣΝ, ανακαλύπτουμε την έννοια της κεντρικής ιδέας στην αρχιτεκτονική, τον ρόλο του νερού, το κέλυφος ενός κτίσματος και την αρχιτεκτονική τοπίου, αντλώντας ερεθίσματα από έργα διάσημων αρχιτεκτόνων.

«Πράσινες χαράξεις»

Ελάτε να ανακαλύψουμε το φυσικό τοπίο στην αρχιτεκτονική και πώς διαμορφώνονται οι εξωτερικοί χώροι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Ελβετού αρχιτέκτονα Bernard Tschumi. Στη συνέχεια, θα φτιάξουμε τα προσωπικά μας έργα!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός

Για εφήβους 13-18 ετών

Αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα

Μινώταυροι στον Λαβύρινθο

Σάββατο / 11 Μαρτίου / 2017, 11.30-13.30, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

Ζει ο Μινώταυρος στον Λαβύρινθο του Πάρκου; Ας το ανακαλύψουμε, περπατώντας στον Λαβύρινθο και δημιουργώντας τους δικούς μας ήρωες! Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν και θα κατασκευάσουν τρισδιάστατα το αγαπημένο τους ανθρωπόμορφο ζώο, παίρνοντας αφορμή από  τον Μινώταυρο, το μυθικό πλάσμα με σώμα ανθρώπου και κεφάλι και ουρά ταύρου. Οι χαρακτήρες που θα κατασκευαστούν, είτε ιπτάμενοι στον χώρο ανάμεσα σε νήματα, είτε ως οι μάσκες, θα είναι και οι πρωταγωνιστές σ’ αυτήν την περιπέτεια.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ελεάννα Μαρτίνου, Εικαστικός

Για παιδιά 7-11 ετών

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

El Sistema Greece

Κυριακή 12/3, 11.00-12.00, ΦΑΡΟΣ

El-SistemaΈνα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έρχεται για πρώτη φορά στο ΚΠΙΣΝ. Πρόκειται για το El Sistema Greece, που στοχεύει να παρέμβει αρχικά στη μουσική παιδεία και στη ζωή γενικότερα των παιδιών προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, και στη συνέχεια στην ευρύτερη κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, διεξάγεται ένα ανοιχτό μάθημα-παιχνίδι με κύριο εργαλείο το χορωδιακό τραγούδι. Το μάθημα πραγματοποιούν οι δάσκαλοι του El Sistema Greece με μια μικρή ομάδα παιδιών προσφύγων, ενώ συμπράττει η διάσημη ορχήστρα  Il Pomo d’ oro.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους και μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει ακόμα και χωρίς να συμμετέχει.

Για παιδιά 7-12 ετών

Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση μουσικής

Ο κόσμος του Χούλα Χουπ

Κυριακή 12/3, 11.30-12.30, ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Το χούλα χουπ αποτελεί ένα διαχρονικό παιχνίδι για παιδιά. Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι συμβάλλει στον συντονισμό, στην ισορροπία του σώματος και στην εγρήγορση του μυαλού; Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικίλους τρόπους με το αγαπημένο τους παιχνίδι και να γυμνάσουν σώμα και πνεύμα διασκεδάζοντας!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Sunny Diz

Για παιδιά 6-12 ετών

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Θα υπάρχουν διαθέσιμα χούλα χουπς για τους συμμετέχοντες

Τρίαθλο για παιδιά

Κυριακή 12/3, 11.30-13.00, ΣΤΙΒΟΣ

imagegen.ashxΜια βιωματική ευκαιρία που προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν βασικές κινητικές δεξιότητες που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικότερα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού (ρίψεις, δρόμοι, άλματα), συμμετέχοντας σε ένα διασκεδαστικό και ενθουσιώδη αγώνα με απρόβλεπτη έκβαση. Μέσα από τη δράση, τα παιδιά διαμορφώνουν θετική αντίληψη για τον ομαδικό τρόπο άσκησης την συνεργασία και την ολοκλήρωση της προσπάθειας, ενώ παράλληλα προσλαμβάνουν διαφορετικά κινητικά ερεθίσματα ενεργοποιώντας μηχανισμούς που συνδέονται με την υγεία και την αρμονική ανάπτυξη.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Για παιδιά 6-12 ετών

Έως 100 συμμετέχοντες

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν 30 λεπτά πριν την έναρξη (11.00) σε γραμματεία που θα βρίσκεται στον Στίβο

Μοιράσου το άρθρο: