Το διαδικτυακό project του ηλεκτρονικού περιοδικού Ραδιοτηλεόραση «Μικροί συγγραφείς» το Πάσχα, φιλοξένησε, την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, η πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, «Δέκα στην Ενημέρωση», με τους Νίκο Αγγελίδη και Χρήστο Παγώνη

thumbnail_mikroi-sygrafeis2

Οι δημοσιογράφοι Ασπασία Κακολύρη και Τζένη Χαραλαμπίδου, δημιουργοί του διαδραστικού micro site mikroisyggrafeis.ert.gr, παρουσίασαν τους «Μικρούς συγγραφείς» στο κοινό της ΕΡΤ1. Κάλεσαν τα παιδιά να γράψουν τις δικές τους πασχαλινές ιστορίες και εξήγησαν τη διαδικασία συμμετοχής τους στη δράση.

Παρακολουθείστε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή

 

Λίγα λόγια για τους «Μικρούς συγγραφείς»

Τέσσερις συγγραφείς, οι Κάρμεν Ρουγγέρη, Χριστίνα Κουλουμπή, Βαγγέλης Ηλιόπουλος και Κώστας Στοφόρος, γράφουν αποκλειστικά για το ert.gr την ημιτελή πασχαλινή ιστορία τους και προσκαλούν τα παιδιά, ηλικίας από έξι (6) έως δεκαεπτά (17) ετών, να δώσουν το δικό τους τέλος.

easterIntroPhoto1021x576(1)Οι ιστορίες είναι οι εξής:

Το πρώτο Πάσχα της ζωής μου των Κάρμεν Ρουγγέρη και Χριστίνας Κουλουμπή

Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού του Κώστα Στοφόρου

Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; του Βαγγέλη Ηλιόπουλου

Ολες οι ιστορίες αναρτώνται στο site  mikroisyggrafeis.ert.gr και το κάθε παιδί μπορεί να εκτυπώνει τη δική του ιστορία-παραμύθι με την εικονογράφηση της ζωγράφου και γραφίστριας του ert.gr, Ιφιγένειας Ηλιάδου.

story2-03

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, ώρα 14:00, η Γενική Διεύθυνση Νέων Μέσων της ΕΡΤ Α.Ε. θα πραγματοποιήσει ηλεκτρονική κλήρωση και θα προσφέρει 20 παιδικά βιβλία γνωστών εκδοτικών οίκων σε 20 παιδιά που θα έχουν λάβει μέρος στη δράση «Μικροί Συγγραφείς» το Πάσχα.

Επιλέξτε την ιστορία που σας εμπνέει, δώστε τη δική σας εκδοχή για το τέλος της και στείλτε τη στην ηλεκτρονική διεύθυνση mikroisyggrafeis@ert.gr


INFO

«Μικροί Συγγραφείς» το Πάσχα

Site: mikroisyggrafeis.ert.gr

Email: mikroisyggrafeis@ert.gr

Ιδέα-επιμέλεια: Ασπασία Κακολύρη, Τζένη Χαραλαμπίδου

Εικονογράφηση: Ιφιγένεια Ηλιάδου

Web developer: Μαίρη Σταθοπούλου

Story3-03

 

Μοιράσου το άρθρο: