Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή, το Kids ’Xmas at Cycladic!

Από τις 11:00 έως τις 15:00, γονείς και παιδιά περιηγούνται στις συλλογές και σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Παρέα με τα κυκλαδικά ειδώλια, η ομάδα της Polyphonica ζωντανεύει, με τραγούδια και χορό, χριστουγεννιάτικα έθιμα! Στη συνέχεια, στο Μέγαρο Σταθάτου, η ομάδα του ΝΕΟΝ παρουσιάζει τα γλυπτά της πρωτοπόρου Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Lynda Benglis και οι επισκέπτες δημιουργούν τα δικά τους έργα. Κατόπιν, μπορούν να γνωρίσουν τον πρωταγωνιστή του φετινού παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής, έναν αρχαίο κυπριακό χάλκινο καθρέφτη από τις συλλογές του Μουσείου, να φωτογραφηθούν και να δημιουργήσουν τους δικούς τους καθρέφτες-στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Τέλος, ανακαλύπτουν τον μαγικό μικρόκοσμο των μελισσών σε ένα μοναδικό BEE EXPERIENCE EVENT.

Kαι κάτι ακόμη: Το Kids ’Xmas at Cycladic γιορτάζει και ανακυκλώνει! Το Μουσείο προσκαλεί όλα τα παιδιά να φέρουν από ένα αντικείμενο προς ανακύκλωση για να το ρίξουν στους ειδικούς κάδους προς ανακύκλωση, στις εισόδους του Μουσείου!

Ζωντανεύοντας χριστουγεννιάτικα έθιμα και γιορτές με την Polyphonica

Τραγούδι και χορός ανάμεσα στα κυκλαδικά ειδώλια!

Οι ομάδες χορωδίας και σύγχρονου χορού της Polyphonica δημιουργούν την πιο πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη γιορτή, χωρίς να χρειάζονται  τον Άγιο Βασίλη ή μια φάτνη! Στον πρώτο όροφο του Μουσείου, γύρω από τα κυκλαδικά ειδώλια 3.000 χρόνων π.Χ., τα παιδιά συμμετέχουν σε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που ξεκινά από τις προϊστορικές Κυκλάδες και φθάνει ως τις μέρες μας!

Τα ειδώλια ψιθυρίζουν τα μυστικά των ανθρώπων της πρώιμης εποχής του Χαλκού, τότε που η γη λατρευόταν ως η μεγάλη μητέρα των πάντων και οι γυναίκες, έχοντας αυτή τη μαγική ικανότητα να γεννούν, λατρεύτηκαν ως θεότητες.

Με αφορμή τα μαρμάρινα γυναικεία ειδώλια, ξετυλίγει ένα κόκκινο νήμα και το ταξίδι γνωριμίας με διαφορετικά Χριστουγεννιάτικα έθιμα και γιορτές αρχίζει από τις Κυκλάδες του σήμερα, συνεχίζει στην Ήπειρο, στη Βουργουνδία του 18ου αιώνα, στην Τουρκία, στην Αλβανία, τη Βουλγαρία και καταλήγει στην Αθήνα. Το κινητικό υλικό των χορευτών έχει δημιουργηθεί μέσα από παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένα από την Κυκλαδική Συλλογή του Μουσείου.

Xώρος: Νεοφύτου Δούκα, έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη», 1ος όροφος
Ώρα: 11.30 και 13.30
Διάρκεια: 20-30΄
Ηλικίες: 7-12 ετών

Χωρητικότητα: 30 παιδιά ανά παράσταση.

Είσοδος: με δελτίο προτεραιότητας που θα μοιράζεται στις 11.00 και 13.00 αντίστοιχα.

Τα παιδιά συμμετέχουν χωρίς την παρουσία γονέων.

Lynda Benglis: In the Realm of the Senses

Στο πλαίσιο της έκθεσης Lynda Benglis: In the Realm of the Senses, που παρουσιάζει ο ΝΕΟΝ στο Μέγαρο Σταθάτου, παιδιά ηλικίας 4-12 ετών μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση μαζί με τις οικογένειές τους και στη συνέχεια να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα με έμπνευση τα γλυπτά της Lynda Benglis. Μέσα από τα γλυπτικά έργα της πρωτοπόρου του Μετα-Μινιμαλισμού, τα παιδιά  ανακαλύπτουν τα χαρακτηριστικά υλικά που χρησιμοποιεί η Benglis αλλά και τις υφές, τα χρώματα και τις φόρμες των έργων.

Xώρος: Μέγαρο Σταθάτου
Ώρα:
11.30  και 13.30 για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών

12.30 και 14.30 για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών
Διάρκεια: 45΄
Χωρητικότητα: 20 παιδιά ανά εργαστήριο

Eίσοδος: Mε δελτίο προτεραιότητας που θα διανέμεται στις 11.00, 12.00, 13.00 και 14.00 αντίστοιχα στο Μέγαρο Σταθάτου.

Διαγωνισμός ζωγραφικής: «Είμαι… Πώς βλέπω τον εαυτό μου»

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να γνωρίσουν τον πρωταγωνιστή του φετινού παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής του Μουσείου, με τίτλο «Είμαι… Πώς βλέπω τον εαυτό μου»:  Ένα χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση «ΚΥΠΡΟΣ – ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

Με αφορμή τον καθρέφτη, τα παιδιά:

  • Έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν με φωτογραφικό εξοπλισμό της καθώς και να βιντεοσκοπηθούν, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους με τρεις διαφορετικούς τρόπους με θέμα: Μεταμορφώσεις,Παραμορφώσεις και Συνεντεύξεις. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες, με την άδεια των γονέων, θα αποτελέσουν τμήμα της έκθεσης με τα έργα των παιδιών του παιδικού διαγωνισμού, που θα γίνει τον Μάιο 2020 στο Ωδείο Αθηνών.
  • Δημιουργούν τον δικό τους καθρέφτη/στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το δωμάτιό τους και αφήνουν τις ευχές τους για το 2020.

Συνεχής ροή, 11.00 – 14.30

Χώρος : Νεοφύτου Δούκα, Πτέρυγα Ντόλλης Γουλανδρή

 

 «THE BEE CAMP»

Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί τα παιδιά στον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας, σε ένα μοναδικό BEE EXPERIENCE EVENT!

Σε συνεργασία με το «THE BEE CAMP», μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε ένα εργαστήρι με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της μέλισσας για το οικοσύστημα.

Μέσα από την κυψέλη παρατήρησης με αληθινές μέλισσες, το AirBEEnBEE (ξενοδοχείο επικονιαστών), το εκπαιδευτικό δια-δραστικό παιχνίδι με θέμα την μέλισσα και φυσικά το face painting, τα παιδιά  έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γλυκιά γεύση από τη μαγική αυτή κοινωνία.

Παράλληλα, τα παιδιά έχουν τη ευκαιρία να μάθουν για τις διαφορές και τις ομοιότητες των διατροφικών συνηθειών στην αρχαιότητα και σήμερα, μέσα από εκπαιδευτικό υλικό του μουσείου.

Συνεχής ροή, 11.00 – 14.30

Χώρος: Νεοφύτου Δούκα, Πτέρυγα Ντόλλης Γουλανδρή

ΚIDS ’XMAS AT CYCLADIC

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

11.00-15.00

Είσοδος: 5,00 κάθε παιδί  (συνοδοί δωρεάν).
Tο εισιτήριο ενισχύει τους σκοπούς του Μουσείου.

Πληροφορίες: 210.7294.220 από 10:00 έως 13:00

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Νεοφύτου Δούκα 4

21 0722 8321

Μοιράσου το άρθρο: