Μια μαθητική «συνωμοσία» ως ταιριαστή ολοκλήρωση του Ετους Σαίξπηρ, σε συνεργασία με το British Council: Μαθητές 20 σχολείων της Αττικής παρουσιάζουν την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στις 5 το απόγευμα, και στις 8 το βράδυ, τη δική τους προσέγγιση στο έργο του μεγάλου βάρδου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Το Μέγαρο των Παιδιών.

poster_cropped_shakespeare-lives-in-schoolsΑν και έχουν περάσει τέσσερις ολόκληροι αιώνες από τον θάνατό του, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ (1564-1616) είναι πάντα επίκαιρος και εξακολουθεί σήμερα, στον 21ο αιώνα, να μας «μιλάει» για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολείων της Αττικής κλήθηκαν να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες, βασίζοντας την έμπνευσή τους στο έργο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα. Οι δημιουργίες αυτές (θεατρικά έργα, χορευτικά, βίντεο κ.λπ.) παρουσιάζονται στο κοινό και, μέσα από την καθαρή, φρέσκια ματιά των παιδιών, ο Σαίξπηρ ζωντανεύει και μάς φανερώνει νέες ιδέες και σκέψεις.

Γενική είσοδος: 3 €

Μέγαρο Μουσικής

www.megaron.gr

Τηλ. 210 72 82 333

Μοιράσου το άρθρο: