Το δεύτερο, ολοκαίνουριο παιδικό βιβλίο της παρουσιάζει η αστυνομικός-συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου. Το βιβλίο έχει τίτλο «Περιπέτειες που τα σπάνε, ο Τυροκοφτερός» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική«.

Της Τζένης Χαραλαμπίδου

 

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, στις 19:00, στο Multi Event City Loft, Καραγεώργη Σερβίας 4 (Στοά Καλλιγά), στην Πλατεία Συντάγματος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Σταματίνα Τσιμτσιλή (παρουσιάστρια), Εμμανουέλα Κόκκαλη (food Blogger) και Αστερία Σταματάκη (διατροφολόγος). Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αλεξία Τασούλη. 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος, ο Ιδρυτής του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας, Κωνσταντίνος Ματσουρδέλης και η Αλεξία Μουάτσου, εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε». Στον ρόλο του τυροσαλπιστή θα είναι ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαδάτος.

Με τον Τυροκοφτερό τα παιδιά ανακαλύπτουν την πλούσια τη θρεπτική αξία των τυροκομικών και μαθαίνουν για την… αριστοκρατική καταγωγή του, τα γευστικά όνειρά του, τη νόστιμη Λίζα (αχ, η Λίζα…), τα ταξίδια του, αλλά και για ένα μεγαλοφυές σχέδιό του.

Στην εκδήλωση η συγγραφέας θα εγκαινιάσει την ανθρωπιστική δράση «Μικροί μάγειρες και συνταγές αγάπης», η οποία αποτελεί μέρος ενός νέου εκπαιδευτικού κύκλου προγραμμάτων με στόχο τη στήριξη επισιτιστικά ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας και τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε».

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου έχει γράψει ακόμα ένα παιδικό βιβλίο, μία παιδική ιστορία με πολλή τρυφερότητα κι ακόμα περισσότερη… άχνη ζάχαρη: το απίθανο «Μια ζαχαρένια συνταγή» με τον Ρένο Ζαχαρένιο σε τρελά κέφια. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου της διατίθενται για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία μεριμνά για την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

«Ετσι, ο Ρένος ο Ζαχαρένιος άνοιξε τον δρόμο για το όνειρο zaxareniosπου γεννήθηκε κάπου πίσω στα χρόνια, να γίνει γέφυρα πολιτισμού και ανθρωπισμού ανάμεσα στα παιδιά που είναι γεμάτα αγάπη και σε εκείνους που έχουν ανάγκη την αγάπη και την υποστήριξη. Κι ο «Τυροκοφτερός» ακολουθεί πιστά αυτό το μονοπάτι αγάπης και μας καλεί να τον ακολουθήσουμε», τονίζει στη «Ραδιοτηλεόραση» η συγγραφέας.

Tirokofteros cover«Συνοδοιπόροι στο εγχείρημα αυτό είναι το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας και ο Ιδρυτής του Κωνσταντίνος Ματσουρδέλης, ο οποίος συμφώνησε να γίνει η εκπαιδευτική δράση «Μικροί μάγειρες + συνταγές αγάπης», στον χώρο του Μουσείου, για την περίοδο 2106-2017 και όλη η ομάδα της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Μπορούμε» που θα φροντίζει για τη διανομή των τροφίμων τα οποία θα παρασκευάζονται από τα χέρια μικρών παιδιών για εκείνους που βρίσκονται σε διατροφική αδυναμία».

Η δράση γίνεται στo πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων». Η εφαρμογή του προγράμματος συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει πολύτιμη επισιτιστική στήριξη σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Οι «μικροί μάγειρες» αφού απολαύσουν τη διαδραστική παρουσίαση από τη συγγραφέα και γνωριστούν με τον Τυροκοφτερό, θα μαγειρεύουν με αγάπη για εκείνους που το έχουν ανάγκη.

«Οπου υπάρχει παιδί υπάρχει και αγάπη! Με αυτό το σύνθημα θα συνεχίζω να πορεύομαι με τους παλιούς, αλλά και τους νέους ήρωες που έρχονται», τονίζει η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου.

Φωτεινή Κωνσταντοπούλου -συγγραφέας - αστυνομικός
Η συγγραφέας-αστυνομικός, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, «μαγειρεύει» για τα παιδιά τρομερούς ήρωες και τρελές περιπέτειες

 

Στο video οι ήρωες του βιβλίου μιλούν και σχολιάζουν

Διάλογοι: Δημήτρης Παπαδάτος – Άρης Λάμπος, Μουσική: Άρης Λάμπος, Φωτογραφίες: Άννα Παντελιά

Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η συγγραφέας 

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι αστυνομικός και στον ελεύθερο χρόνο της βοηθάει τους ήρωες των ιστοριών της να φέρουν σε πέρας πότε τις «ζαχαρένιες» και πότε τις «αλμυρές» αποστολές τους. Ως παιδί ξετρελαινόταν με τα παραμύθια και ως έφηβη να ταξιδεύει με πυξίδα πάντα το όνειρο. Όλες αυτές τις εικόνες και τα συναισθήματα που αποκόμισε από τα ταξίδια της αποτύπωσε και στην πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, στο διήγημα με τίτλο: «Στιγμές που ταξίδεψαν στις Πρέσπες» (Εκδ. Άπαρσις, α’ έκδοση 2009, β’ έκδοση 2010).

Τον Φεβρουάριο του 2016 έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που έλαβε τον τίτλο της «Υψηλού προφίλ υποστηρίκτριας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», μία διάκριση πολύ σημαντική που ήρθε να επιβραβεύσει την πολύτιμη προσφορά της στην παγκόσμια εκστρατεία «Back 2 School», η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων.

Η τιμητική αυτή αναγνώριση αφορά στο δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Μια Ζαχαρένια Συνταγή», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις IANOS τον Νοέμβριο του 2015.

σ.σ.: Ο τίτλος High Profile Supporter απονέμεται σε προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο που με την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο συμβάλλουν τα μέγιστα στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους.

mnm design, εικονογράφηση 

Με πολυετή θητεία σε δημιουργικά γραφεία, διαφημιστικές εταιρείες και περιοδικά, η Μαρία Κεκέ, η Νατάσα Πολύζου και η Μαριαλένα Ζερβού αποφάσισαν να συνυπάρξουν, το 2010, στον ίδιο χώρο και να μοιραστούν τις απόψεις και την αγάπη τους για το design.

Μοιράσου το άρθρο: