Για δεύτερη συνεχή χρονιά ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία, την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 στους Δελφούς, το 2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, που πραγματοποιείται από το Εθνικό Θέατρο με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος

Το θέμα του εργαστηρίου φέτος είναι: «Χορός: Ύλη και Έννοια» όπως εμφανίζεται στην καθημερινότητα και στο αρχαίο ελληνικό δράμα (Θεωρία και Πράξη σε μια προσέγγιση της έννοιας του Xορού με άξονες: Χορός και Χώρος, Χορός και Καθημερινότητα, Χορός και Αρχαίο Ελληνικό Δράμα/Ηρακλής Μαινόμενος του Ευριπίδη).

Τη διεύθυνση του εργαστηρίου ανέλαβε ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός με τη συνεργασία μιας από της σημαντικότερες σκηνογράφους και ενδυματολόγους του Ευρωπαϊκού Θεάτρου της Γερμανίδας Andrea Schmidt-Futterer και του διεθνώς αναγνωρισμένου Ρώσου θεωρητικού και κριτικού θεάτρου Dmitry Trubotchkin.

Masterclass πραγματοποιεί το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός.

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα, πρωί και απόγευμα, για όλες τις ημέρες του Εργαστηρίου, το οποίο περιλαμβάνει:

  • σωματική και πνευματική άσκηση,
  • μελέτη,
  • θεωρία και
  • πράξη.
2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος

Το Εργαστήριο πραγματοποιείται από το Εθνικό Θέατρο και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος που δημιούργησε, συντονίζει και ενισχύει οικονομικά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με στόχο την εκπαίδευση στο αρχαίο δράμα ανθρώπων του θεάτρου που ανήκουν σε διαφορετικές βαθμίδες και κατηγορίες.

2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος

Μοιράσου το άρθρο: