Μετά την επιτυχία του πρώτου 1ου και του 2ου «Scratch Festival» που ανέδειξαν νικητές την ομάδα «Μπλε Ιστορίες» και την ομάδα «Vagabond», αντίστοιχα, ο Τεχνοχώρος CARTEL διοργανώνει τον Ιούνιο για τρίτη συνεχή χρονιά το Scratch Festival, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου και της performance να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν την πρώτη 20λεπτη εκδοχή της έμπνευσής τους.

Ο νικητής αναδεικνύεται από το κοινό και κερδίζει τη δυνατότητα να παρουσιάσει 12 ολοκληρωμένες παραστάσεις στον Τεχνοχώρο CARTEL τη νέα σεζόν.

Το  Scratch Festival αποτελεί ένα προκλητικό εγχείρημα για τους καλλιτέχνες και τις καλλιτεχνικές ομάδες που έχουν στόχο να εκφραστούν και να διεκδικήσουν μια στέγη για τη θεατρική τους δημιουργία.

FullSizeRender

Οδηγίες, όροι και προϋποθέσεις:

Μπείτε στο  www.carteltexnoxoros.com, βρείτε τη φόρμα συμμετοχής και στείλτε τη συμπληρωμένη στο carteltechnoxoros@gmail.com, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη  18 Μαϊου 2016. Η τελική επιλογή θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου. Κάθε συμμετοχή έχει 2 πρόβες μικρής διάρκειας στο Cartel, εκ των οποίων η μία τεχνική. Η παράσταση με την οποία θα διαγωνιστείτε δεν πρέπει να έχει παιχτεί στο παρελθόν και δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 20 λεπτά σε διάρκεια.

IMG_1059

Φεστιβάλ

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Ιουνίου 2016. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και την Τετάρτη 18  Μαΐου. Οι συμμετοχές και το τελικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν την Κυριακή 29 Μαΐου. Ο νικητής αναδεικνύεται με ψηφοφορία απευθείας από το κοινό.

Νικητής

Η νικήτρια ομάδα θα αναπτύξει τη scratch εκδοχή της παράστασής της, σε μία ολοκληρωμένη παράσταση την οποία θα παρουσιάσει για 12 βραδιές στον Τεχνοχώρο Cartel την ερχόμενη σεζόν. Οι 12 παραστάσεις της νικήτριας ομάδας θα έχουν δωρεάν τεχνική υποστήριξη από τον χώρο, ολοκληρωμένες υπηρεσίες προβολής και επικοινωνίας και ποσοστό επί των εισπράξεων.

FullSizeRender (8)

Ποιος είναι ο Τεχνοχώρος «CARTEL»:

Σε ένα παλιό μηχανουργείο στον Βοτανικό, ανάμεσα σε αποθήκες και μάντρες υλικών ανακύκλωσης, γεννήθηκε πριν από 3 χρόνια το «CARTEL». Τρεις ηθοποιοί -ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Παναγιώτης Σούλης και η Φαίη Τζήμα- εμπνεύστηκαν τον Τεχνοχώρο CARTEL, προσδοκώντας στη δημιουργία ενός πυρήνα με κοινό καλλιτεχνικό κώδικα. Μέχρι σήμερα στο CARTEL έχουν παρουσιαστεί οι παραστάσεις:”Καζιμίρ και Καρολίνα» του Εντεν Φον Χόρβατ,  «Πλατόνοφ» του Αντόν Τσέχωφ, «Οι εκτελεστές» του Γιώργου Σκούρτη, «Shopping and Fucking» του Mark Ravenhill  και «Striptease» του Slawomir Mrozek.

FullSizeRender (2)

INFO

Τεχνοχώρος «CARTEL»

Αγ. Αννης & Μικέλη 4 – Βοτανικός, Στάση Μετρό Ελαιώνας

Πληρ.: 693.98.98.258

Ώρες επικοινωνίας: 14.00-21.00

Site: www.carteltexnoxoros.com

Fb:  www.facebook.com/carteltexnoxoros

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: