Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, υπηρετώντας τα ιδανικά του Πολιτισμού και θέλοντας να καταστεί αρωγός των νέων μουσικών ταλέντων της πατρίδας μας, διοργανώνει τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής για το 2020με τη συνδρομή της ΕΡΤ.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής άμιλλας και η ηθική ανταμοιβή εκείνων που με τη μελέτη παρουσιάζουν και αξιοποιούν το ταλέντο τους. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη συνδρομή της ΕΡΤ.

Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν στις κάτωθι κατηγορίες από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από αναγνωρισμένους και καταξιωμένους καθηγητές και μουσικούς. Πρόεδρος του Διαγωνισμού είναι ο διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού, τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στις κάτωθι μουσικές κατηγορίες:

 1. ΠΝΕΥΣΤΑ (Φλάουτο, Όμποε, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο κλασικό, Φαγκότο, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Κόρνο, Τούμπα)
 2. ΕΓΧΟΡΔΑ (Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο)
 3. ΠΙΑΝΟ
 4. ΚΙΘΑΡΑ
 5. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (Μπουζούκι, Ταμπουράς, Ούτι, Κλαρίνο, Σαντούρι, Κανονάκι, Λύρα Κρητική – Ποντιακή, Βιολί παραδοσιακό, Λαούτο)
 6. ΜΟΝΩΔΙΑ
 7. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

 

Για όλες τις κατηγορίες οργάνων ισχύουν οι κάτωθι ηλικιακές κατηγορίες:

 1. ΕΦΗΒΟΙαπό 12 ως 18 ετών (17 και 12 μηνών), συμπληρωμένα μέχρι την ημερομηνία του διαγωνισμού
 2. ΕΝΗΛΙΚΕΣ: από 18 ως 28 ετών (27 και 12 μηνών), συμπληρωμένα μέχρι την ημερομηνία του διαγωνισμού

Για τη Μονωδία και το Παραδοσιακό τραγούδι:

ΕΝΗΛΙΚΕΣ: από 18 ως 28 ετών (γυναίκες), από 18 ως 30 ετών (άνδρες)

 • Ο 5ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός του Ομίλου δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
 • Ο Όμιλος θα απονείμει βραβεία (Α΄, Β΄, Γ΄) και επαίνους και μόνον τα Α΄ βραβεία (για κάθε κατηγορία οργάνων και φωνών) θα έχουν το χρηματικό έπαθλο των 300€.
 • Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 13, 14 και 15 Μαρτίου 2020 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ επί της οδού Μεσογείων – Αγ. Παρασκευή Αττικής. Επίσης, θα οριστεί ημερομηνία μέσα στο 2020 για την τελετή βράβευσης και συναυλία, όπου θα ερμηνεύσουν οι νικητές του διαγωνισμού.

Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας δηλώσεων συμμετοχής έως 21 Φεβρουαρίου 2020 (με σφραγίδα ταχυδρομείου).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Aναλυτικά οι όροι, καθώς και λεπτομέρειες ή ανακοινώσεις για τον διαγωνισμό, στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr, καθώς και στο facebook στις σελίδες του:
https://www.facebook.com/groups/44986999454/ https://www.facebook.com/pages/Club-for-Unesco-Art-Literature-and-Science-of-Greece/357515824393596

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 9514523

Email: unescohellas.tlee@gmail.com

Μοιράσου το άρθρο: