Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης πραγματοποιείται στις 19 & 20 Οκτωβρίου 2019 στο  Κουκλοθέατρο του Εργαστηρίου Μαιρηβή.

Στο πλαίσιό του, η ομάδα από την Ισπανία και Αργεντινή «La Canela teatro de títeres» παρουσιάζει την κουκλοθεατρική παράσταση «O σπόρος» (La semilla) το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στις 17:00. «Ο σπόρος» μιλάει για την αξία να μεγαλώνει κάποιος με αγάπη και παιδεία, η θεμελιώδης τροφή για να υπάρξει υγιή εξέλιξη. «O σπόρος» τονίζει την ανάγκη τόνωσης των προσωπικών χαρισμάτων κατά την παιδική ηλικία.

Επιπλέον, η παράσταση μαριονέτας, απλότητας και ποίησης «Kρεμασμένο από ένα νήμα» (Appeso ad un filo) από την ιταλική ομάδα «Di Filippo Marionette», θα κρατήσει παρέα στους επισκέπτες του Φεστιβάλ, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στις 12:00. Το έργο έχει βραβευτεί ως το καλύτερο show του Kleinkunst festival στο Usedom της Γερμανίας το 2017, στο Φεστιβάλ «Briciole di Fiabe» στο Arezzo της Ιταλίας το 2018 και στο φεστιβάλ «In Fonte veritas» στη Φλωρεντία.

Το 2013, το Εργαστήρι Μαιρηβή διοργανώνει το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, όπου κατά τη διάρκειά του, καταξιωμένοι κουκλοπαίκτες και αφηγητές από όλο τον κόσμο υλοποιούν παραστάσεις, αφηγήσεις και εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης αποτελεί μια αμφίδρομη μορφή επικοινωνίας και γνωριμίας με τον χώρο του κουκλοθέατρου και της αφήγησης πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της χώρας μας.

Η κούκλα και ο μύθος ως μορφές τέχνης, μέσα από το Φεστιβάλ, βρίσκουν μονοπάτια διαλόγου και ουσιαστικής επαφής με μικρούς και μεγάλους.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος υπό την αιγίδα και την επιχορήγηση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (ενήλικες), 8 ευρώ (παιδιά), 6 ευρώ (μέλη UNIMA)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5222181

www.mairivi.gr/el/

Εργαστήρι Μαιρηβή

Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: