Το «Αφιέρωμα στον Νίκο Σκαλκώτα» παρουσιάζεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής, την ΚΟΑ, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, από 11 έως 28 Νοεμβρίου. 

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει συναυλίες μουσικής δωματίου, ορχηστρικών έργων, σειρές συζητήσεων, θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και για παιδιά, διεθνές συνέδριο, διαγωνισμούς και μια έκθεση με πρωτότυπο υλικό από το αρχείο του συνθέτη.

Συγκεκριμένα, στις 11 Νοεμβρίου, η Άρτεμις Μπόγρη, με τη συνοδεία του πιανίστα Γιώργου Κωνσταντίνου, παρουσιάζει τον Κύκλο με τα 16 τραγούδια του Σκαλκώτα και έργα Μπεργκ. Στις 13 Νοεμβρίου, ο Βασίλης Λύκος και η Δανάη Καρά ερμηνεύουν μουσική για τσέλο και πιάνο του συνθέτη καθώς και των Μεσσιάν, Μπάρμπερ και Κοντάυ, ενώ στις 18 Νοεμβρίουη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών με τον Βύρωνα Φιδετζή επιλέγει για το πρόγραμμά της το Κοντσερτίνο για δύο πιάνα και ορχήστρα του Σκαλκώτα με σολίστ την Μπεάτα Πίντσετιτς και τον Χρήστο Σακελλαρίδη. Στις 27 Νοεμβρίου, η πιανίστα Λορέντα Ράμου φωτίζει μια άλλη πλευρά του έργου του Σκαλκώτα μέσα στο κλίμα της τζαζ του Μεσοπολέμου και στις 28 Νοεμβρίου η πιανίστα Δόμνα Ευνουχίδου και οι Δημήτρης Χανδράκης, Αντρέας Παπανικολάου, Χαρά Σειρά και Άγγελος Λιακάκης (έγχορδα) παρουσιάζουν συνθέσεις για κουαρτέτο εγχόρδων του Σκαλκώτα και του Σοστακόβιτς. Παράλληλα, οι πρωταγωνιστές των συναυλιών συμμετέχουν σε σειρά συζητήσεων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στη Μουσική Βιβλιοθήκη (8–19.11) αναδεικνύοντας πτυχές από το έργο του συνθέτη.

 

Τιμές εισιτηρίων για όλες τις συναυλίες: 7€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ), 10€, 15€

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

210 7282333

megaron.gr

Μοιράσου το άρθρο: