Η τελετή έναρξης του 2ου Πανελλήνιου Συνέδριου με τίτλο «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: θεωρία και πράξη» πραγματοποιείται την Παρασκευή 19 Μαΐου, ώρα 18.00, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Ιστορική Βιβλιοθήκη (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς).

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne dArc.

18361928_10210636136074283_1508828482_oΤο συνέδριο τελεί υπό την  αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Δήμου Πειραιά, ενώ  έχει την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται καινοτόμα βιωματικά εργαστήρια, που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Η φετινή θεματική των εργαστηρίων θα αφορά στη «Βιωματική εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην Ελληνογαλλική σχολή Jeanne d’ Arc (Ελ. Βενιζέλου 12Α, Πειραιάς)

Το Συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, φοιτητές, σπουδαστές, ερευνητές,  εμψυχωτές ομάδων άτυπης εκπαίδευσης και σε όποιον ενδιαφέρεται για τις θεματικές του.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι οι εξής:

 1. Αναλυτικά προγράμματα και σχολικά εγχειρίδια
 2. Διαπολιτισμική Προσέγγιση
 3. Ειδική αγωγή
 4. Εκπαίδευση Ενηλίκων
 5. Εκπαιδευτική Πολιτική
 6. Εκπαιδευτικά Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων
 7. Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πολιτιστικών Φορέων και Μουσείων
 8. Εκπαίδευση και Λογοτεχνία
 9. Εκπαιδευτική Έρευνα
 10. Ιστορία της Παιδαγωγικής και της Εκπαίδευσης
 11. Καινοτόμες διδακτικές πρακτικές
 12. Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης
 13. Μουσειοπαιδαγωγική
 14. Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
 15. Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης
 16. Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου http://ekedisyconference.weebly.com/

Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Προγράμματα Σπουδών-Σχολικά εγχειρίδια:  από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον», που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2016 στις  εγκαταστάσεις του PIERCE – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, συμμετείχαν περισσότεροι από 600 σύνεδροι, ενώ οι συμμετοχές με εισηγήσεις  ξεπέρασαν τις 300  και παρουσίασαν ξεχωριστό επιστημονικό ενδιαφέρον με πολλές καινοτόμες προτάσεις και προγράμματα. Στο συνέδριο συμμετείχαν στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, εμψυχωτές ομάδων άτυπης εκπαίδευσης και άλλοι ενδιαφερόμενοι για θέματα Παιδείας.

Συμμετείχαν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, τα οποία παρουσίασαν τα έργα τα οποία υλοποιούνται την περίοδο εκείνη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ‒ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γραμματεία συνεδρίου: Άλκηστις Γεωργούλη, Ισαάκ Στόγιος, Θάνος Φουργκατσιώτης

Ηλεκτρονική διεύθυνση: ekedisyconference@gmail.com

Τμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Κωνσταντίνος Στοφόρος

Tηλ.: 6938713290/210-3250341

 

Μοιράσου το άρθρο: