Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο συμμετέχει στην καμπάνια ευαισθητοποίησης #Μένουμε_σπίτι με μια μοναδική δράση, που έχει σκοπό να πλημμυρίσει το facebook με κείμενα και δημιουργούς!

Ας πλημμυρίσουμε το facebook με κείμενα και δημιουργούς!

Στο πλαίσιο της προώθησης των δημιουργικών φωνών μας, το Αναλόγιο ζητάει από τους συγγραφείς, μεταφραστές, σκηνοθέτες και ηθοποιούς να στείλουν ένα βίντεο, στο οποίο να διαβάζουν μόνοι τους ένα μικρό απόσπασμα από ένα έργο τους, που θα επιλέξουν.

Τα videos, που θα δημοσιεύονται στη σελίδα του Φεστιβάλ Αναλόγιο στο facebook, θα πρέπει να βιντεοσκοπηθούν είτε με κινητό, είτε με βιντεοκάμερα και να μην ξεπερνούν σε διάρκεια τα 2 λεπτά

Στην αρχή του κάθε βίντεο, οι δημιουργοί καλούνται να γράψουν από ποιο έργο προέρχεται το απόσπασμα, το όνομά τους και τον τίτλο του έργου.

«Σκοπός αυτής της δράσης είναι να πλημμυρίσει το facebook με κείμενα και δημιουργούς και να σταθούμε δημιουργικά σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε» υπογραμμίζουν οι συντελεστές του Φεστιβάλ.

Μπορείτε να αποστείλετε το βίντεό σας στο: analogiofestival@gmail.com
 
Διεθνές Φεστιβάλ ΑΝΑΛΟΓΙΟ 2020: Ως την άκρη του κόσμου
Το Φεστιβάλ Αναλόγιο, που λειτουργεί από το 2005 έως και σήμερα, διαγράφει μια μακρά, δημιουργική και καταξιωμένη πορεία, η οποία το αναδεικνύει σε έναν από τους μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς. Είναι ένας ζωντανός φορέας που προβάλλει την ελληνική θεατρική γραφή, υποστηρίζει το κείμενο, υπογραμμίζει τη θεατρικότητά του και αναδεικνύει τη μαγεία του θεάτρου.

Εως σήμερα έχει παρουσιάσει στο κοινό 190 καινούργια ελληνικά και ξένα έργα στο κυρίως πρόγραμμά του και περί τις 350 συνολικά εκδηλώσεις, με σχεδόν 1.300 καλλιτεχνικούς συντελεστές. Περισσότεροι από 150 συγγραφείς παρακολούθησαν για πρώτη φορά τα έργα τους στη σκηνή του Αναλογίου, ενώ νέοι συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό συστήθηκαν στο θεατρόφιλο κοινό μέσω της διοργάνωσης. Θεατρικά έργα και λογοτεχνικά κείμενα που πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο Αναλόγιο, μεταφράστηκαν, ταξίδεψαν σε ανάλογες διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, διεκδίκησαν και κέρδισαν διεθνή βραβεία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ ΑΝΑΛΟΓΙΟ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2020.

Μοιράσου το άρθρο: