«Η Αυγή και ο Ανθός», το έργο του Θωμά Βελισσάρη που βασίζεται σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, παρουσιάζεται στο Θέατρο 104 από τη Hippo Theatre Group, έως τις 18 Φεβρουαρίου 2018.

Η παράσταση δομείται με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέαμα.

Θέμα της παράστασης είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η δύναμη της αλληλεγγύης. Την παράσταση ακολουθεί ένας σχεδιασμός εκπαιδευτικού δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), μπαίνουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο από το θέαμα που παρακολούθησαν. Μέσα σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο ευαισθητοποιούνται σε θέματα όπως η προσωπική ελευθερία και η συλλογική ευθύνη, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συναισθηματική τους ισορροπία και ενδυναμώνεται η προσωπικότητά τους.

Λίγα λόγια για το έργο 

Στη σκοτεινή χώρα, όπου τα όνειρα των ανθρώπων φυλακίζονται στο μενταγιόν του βασιλιά και κάθε έννοια ελευθερίας έχει κατασταλεί, υπάρχει ένας μύθος: το φως θα επιστρέψει όταν ενωθούν ξανά τα δίδυμα αδέλφια Αυγή και Ανθός. Ο βασιλιάς όμως κρατάει φυλακισμένη την Αυγή. Θα μπορέσει ο Ανθός να βρει την χαμένη αδελφή του; Ένας κόσμος γεμάτος τρελά ξωτικά, δέντρα που μιλάνε, συναχωμένα πηγάδια, μάγισσες, μαύρους καβαλάρηδες και δράκους που πάσχουν από αμνησία, απλώνεται μπροστά στους δυο ήρωες, άλλοτε βοηθώντας και άλλοτε υπονομεύοντας την πορεία τους. Στο τέλος όμως θα θριαμβεύσει το καλό..!

Συντελεστές:

Παίζουν: Ιάσονας Άλυ, Ελένη Ζούμπου, Μαρία Ντίνου

Κείμενο: Θωμάς Βελισσάρης

Σχεδιασμός δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, Hippo Theatre Group

Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Κίνηση: Hippo Theatre Group, Μίκα Στεφανάκη

Μουσική: Ηippo Theatre Group, Ιάσονας Άλυ

Φωτογραφίες: Αποστόλης Κουτσιανικούλης

Σχεδιασμός αφίσας: Βάλια Καπάδαη και Παύλος Παυλίδης

Σκηνοθεσία: Ηippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Ηλικίες: 412

 Ημέρες και Ώρες παραστάσεων:

Κάθε Κυριακή στις 12 μ.μ. (εκτός από 28/1) έως τις 18/2/18.

Διάρκεια: 70΄

Τιμή εισιτηρίου: 8€, 5€ μειωμένο (ΑΜΕΑ, ατέλειες)

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι-μετρό Κεραμεικός

Τηλ. 21 0345 5020

 

Μοιράσου το άρθρο: