Το BodyterraneanThe Show, που συνδυάζει ρυθμό και κίνηση, μουσική και θέατρο, επιστρέφει με επιπλέον παραστάσεις, στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2019, στις 21:00, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο ήχος του σώματος, η φωνή, η παράδοση: αρχέγονα συστατικά για μία πολύ σύγχρονη και πρωτοποριακή παράσταση, που συνδυάζει ρυθμό και κίνηση, μουσική και θέατρο, χωρίς κανένα άλλο μέσο, εκτός από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα.

Ο Simone Mongelli και η ομάδα του παρουσιάζουν το Bodyterranean, έργο βασισμένο στο ομότιτλο άλμπουμ που ο Ιταλός καλλιτέχνης εξέδωσε στο τέλος του 2016, αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης έρευνας πάνω στο πάντρεμα της σύγχρονης γλώσσας της Body Music με την αρχαία γλώσσα της παράδοσης της Ελλάδας και της Ιταλίας, όπου χρησιμοποίησε αποκλειστικά τους ήχους του σώματος και της φωνής.

Ένα έργο που πρωτοτυπεί στην Ελλάδα, και όχι μόνο, το οποίο έρχεται σαν συνέχεια της καλλιτεχνικής πορείας του Simone Mongelli, και της προσωπικής του έρευνας πάνω στο παραδοσιακό υλικό.

Στο άλμπουμ συνέπραξε με πολλούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από τον διεθνή κύκλο της Body Music και από την εγχώρια σκηνή της παραδοσιακής και a cappella μουσικής, όπως τους Max Pollak, Bryan Dyer, Antwan Davis και Raùl Cabrera, την Αρετή Κετιμέ, την Μαρία Κώτη, τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο (στα φωνητικά!), τον Αλέξανδρο Καψοκαβάδη, τα φωνητικά σύνολα Πλειάδες και Stringless, τους beat-boxers Word of Mouth, τον Θάνο Δασκαλόπουλο.

Για την υλοποίηση της παράστασης, ύστερα από διαδικασία ακρόασης, επέλεξε νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες και performers, με ειδικότητες στο παραδοσιακό τραγούδι, τον χορό, τη μουσική του σώματος και γενικά το performing, για να δημιουργήσει μία καινούργια, δυναμική ομάδα.

Το Bodyterranean είναι μια πλούσια, δυναμική παράσταση με κύρια συστατικά τον ρυθμό και την πολυρρυθμία, τη μελωδία και την πολυφωνία, την κίνηση και την ατμόσφαιρα, και με επίκεντρο το σώμα.

 

Ταυτότητα παράστασης:

Simone Mongelliσύλληψη, συνθέσεις και ενορχηστρώσεις παραδοσιακού υλικού, σκηνοθεσία, body percussion, φωνητικά

Σίσσυ Πιντέλαbody percussion, φωνητικά, χορός

Τζωρτζίνα Βαρδουλάκηbody percussion, φωνητικά, χορός

Άλκης Δήμοςφωνητικά, body percussion, beat-box

Λήδα Δουμουλιάκατραγούδι, φωνητικά, body percussion

Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλουτραγούδι, φωνητικά, body percussion

Φώτης Φωτόπουλοςbody percussion, φωνητικά

Ναταλία Λαμπαδάκητραγούδι, φωνητικά, body percussion

Τάσος Σκλαβούνοςφωτισμός

Νικόλας Σταυριανουδάκηςήχος

Κωνσταντίνα Κρίγκουκοστούμια

Ειρήνη Δερέμπεη: τραγούδι

Γεράσιμος Ανδρεάτος: τραγούδι

 

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Ημέρες παραστάσεων: 24 & 25 Ιανουαρίου 2019 στις 21:00 στο Θέατρο του ΙΜΚ

Τιμή εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 15 ευρώ, Μειωμένη τιμή 12 ευρώ, ειδική τιμή 10 ευρώ

Μοιράσου το άρθρο: