Η εναλλακτική κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» έρχεται με πασχαλινή, παιχνιδιάρικη διάθεση, από τις 22 έως τις 24 Απριλίου και από τις 2 έως τις 3 Μαΐου, προσκαλώντας τα παιδιά να γιορτάσουν το Πάσχα, μ’ ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Για 5 ημέρες γιορτάζουμε το Πάσχα με ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα συναρπάσει τα παιδιά Α’ εως ΣΤ’ Δημοτικού. Παιχνίδια, κατασκευές και πολυαισθητηριακές δραστηριότητες μας φέρνουν κοντά στα έθιμα του τόπου και την καλύτερη εποχή του χρόνου, την Άνοιξη!

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται, όπως πάντα,  με προβολές στη «Θόλο», στο Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας και με επιλεγμένες δραστηριότητες από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου».

 

Συνοπτική περιγραφή

  • Η Μεγάλη Δευτέρα ξεκινά με αφήγηση πασχαλινής ιστορίας, δραματοποίηση και δημιουργικές κατασκευές.
  • Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, τη Μεγάλη Τρίτη ζυμώνουμε κουλουράκια και φτιάχνουμε τη δική μας πασχαλινή λαμπάδα.
  • Τη Μεγάλη Τετάρτη πρωταγωνιστούν τα αυγά, παίζουμε, κάνουμε πειράματα με αυγά …και φυσικά τα βάφουμε!
  • Επιστρέφοντας, μετά την Πρωτομαγιά, μας κατακλύζουν ανοιξιάτικες μυρωδιές … την Πέμπτη του Πάσχα καλλιεργούμε τις αισθήσεις μας και φτιάχνουμε το δικό μας άρωμα!
  • Την Παρασκευή του Πάσχα ετοιμάζουμε πρωτότυπα στεφάνια!

Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες: Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου, Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου, Πέμπτη του Πάσχα 2 Μαΐου, Παρασκευή του Πάσχα 3 Μαΐου

Ώρες: 09:00-15:00

Απευθύνεται σε παιδιά Α’ έως ΣΤ’ Δημοτικού

Ημερήσιο κόστος: 25 ευρώ

 

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τηλ.: 212 254 0000

Μοιράσου το άρθρο: