Το Μουσείο Ακρόπολης υποδέχεται, φέτος, τους μικρούς επισκέπτες, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, με παιδικά κινητά εργαστήρια, χριστουγεννιάτικη μουσική και με την Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία αφηγείται παραμύθια.

Παιδικό εργαστήριο «Ευχές και σύμβολα…»

Τι θυμόσαστε από τη χρονιά που φεύγει και τι εύχεστε για τη χρονιά που έρχεται; Υγεία, αγάπη, δύναμη, σοφία, αφθονία κι επιτυχίες; Ελάτε να αποχαιρετήσουμε την παλιά χρονιά και να καλωσορίσουμε τη νέα! Θα αναζητήσουμε στις αίθουσες του Μουσείου σύμβολα για τις αναμνήσεις και τις ευχές μας και θα κατασκευάσουμε με αυτά κάρτες για το Μουσείο αλλά και για τους δικούς μας.

Ημέρες & ώρες:

Πέμπτη 27/12, Παρασκευή 28/12, Σάββατο 29/12, Πέμπτη 3/1, Παρασκευή 4/1 & Σάββατο 5/1, 11:00 και 13:00

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ηλικίες: Παιδιά 6-11 ετών

Κρατήσεις: Έως 25 παιδιά ανά εργαστήρι

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου και τον Τομέα Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης της ΥΣΜΑ.

Παραμύθια για παιδιά από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Συναρπαστικές ιστορίες για θεούς και ήρωες από την Κάρμεν Ρουγγέρη, με συνοδεία κιθάρας στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του Μουσείου με θέα την Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης.

Ημέρες & ώρες:

Σάββατο 22/12 & Κυριακή 23/12, 11:00

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ηλικίες: παιδιά 4-8 ετών

Κρατήσεις: Έως 50 παιδιά ανά πρόγραμμα

Θεματική παρουσίαση «από την απαγορευμένη πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong»

Με οδηγούς τους αρχαιολόγους-φροντιστές, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και έπιπλα που βγήκαν για πρώτη φορά από τα κλειστά διαμερίσματα του Αυτοκράτορα της Κίνας Qianlong (1711-1799) στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου.

Acropolis Museum

Ημέρες & ώρες:

Εκτός από τις καθιερωμένες παρουσιάσεις κάθε Παρασκευή στις 13:00, Σάββατο και Κυριακή 11:00 και 13:00, θα πραγματοποιηθούν δύο πρόσθετες παρουσιάσεις τη Δευτέρα 24/12 και τη Δευτέρα 31/12, στις 11:00.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 25 επισκέπτες ανά παρουσίαση).

Μουσική στο Μουσείο

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 12:00, το σύνολο «Χρόνος» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών παρουσιάζει στο ισόγειο του Μουσείου κάλαντα και παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλον τον κόσμο.

Συμμετέχουν: Νέλλη Οικονομίδου (βιολί), Μιχαήλ Σμιρνόφ (βιόλα), Ήβη Παπαθανασίου (βιολοντσέλο), Κώστας Χάρδας (πιάνο) & Κώστας Σίσκος (κόρνο).

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στις 12:00, αντίστοιχα στο ισόγειο του Μουσείου, η μπάντα The Swingin’ Cats ερμηνεύει διάσημες πρωτοχρονιάτικες αλλά και swing μελωδίες.

Συμμετέχουν: Εύα Τσάχρα (φωνή), Γιώργος Ζερβός (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα), Στάθης Παρασκευόπουλος (κοντραμπάσο), Νίκος Σάλτας (πλήκτρα), Βαγγέλης Κατσαρέλης (τρομπέτα) & Δημήτρης Καλονάρος (τύμπανα).

 

Συμμετοχή: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητο είναι το εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου για τους γονείς/συνοδούς.

Κρατήσεις: Τηλεφωνική κράτηση στο 210 9000900 (εσωτ. 414)

Μοιράσου το άρθρο: