Η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη, «City of robots», έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσφέροντας μια συναρπαστική διαδραστική εμπειρία, που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν μερικά από τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο, να περιηγηθούν στις μοναδικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στη μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής που έγινε στην Ελλάδα.

Θα γνωρίσουν το ντροπαλό γαλλικό ανδροειδές ρομπότ Reety, τον Pepper, τον Pando, τον Aibo το μοναδικό ρομπότ-σκύλο από την Ιαπωνία, την αξιαγάπητη Kiki, τον τέταρτης γενιάς Promobot V4αλλά και τον SociBot από τη Βρετανία, που συνεχώς αλλάζει πρόσωπα και εκφράσεις.

Θα παίξουν με τις απίστευτες ρομπότ-μέδουσες, θα γνωρίσουν το πρώτο ρομπότ–ψάρι που δημιουργήθηκε ποτέ, θα κάνουν μια βόλτα με το ηλεκτρικό σκούτερ, θα παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό Theater of Robots και το φαντασμαγορικό Tesla Show και θα δοκιμάσουν τις απίθανες φιγούρες του απόλυτου dance game Just Dance με τον αισθητήρα kinect.

 

Ακόμα, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με το Bb8 droid και με τα Jedi φωτόσπαθα, να δοκιμάσουν τη κάσκα Μικτής Πραγματικότητας Hololens, να παίξουν με το Sony xperia projection game, το οποίο μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια σε μία διαδραστική οθόνη αφής, να θαυμάσουν 3D εκτυπωτές, να γίνουν για λίγο αστροναύτες, να κάνουν μία βόλτα στον γαλαξία μας και να ζήσουν τη ζωή ενός αστεριού.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με  εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας στο Πρότυπο Διαδραστικό Κέντρο Ψηφιοποίησης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών (Future Reality) του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Η είσοδος στο Future Reality είναι δωρεάν.

Επισκεφθείτε το site της έκθεσης για περισσότερες πληροφορίες: http://cityofrobots.gr

 

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα     Κλειστά

Τρίτη           09:00-13:30

Τετάρτη       09:00-13:30

Πέμπτη        09:00-13:30

Παρασκευή  09:00-20:00

Σάββατο      11:00-20:00

Κυριακή      10:00-19:00

Τιμές εισιτηρίων έκθεσης

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

4 ατόμων: 32 ευρώ

Ανεργίας & φοιτητικό: 8 ευρώ

ΑμεΑ: 7 ευρώ

Προπώληση εισιτήριων

tickets.hellenic-cosmos.gr

Υποδοχή Μουσείου, Πειραιώς 254 Ταύρος

http://cityofrobots.gr

 

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τηλ.: 212 254 0000

 

 

Μοιράσου το άρθρο: