Παρουσιάζεται, σε πρώτη ολοκληρωμένη ραδιοφωνική μετάδοση, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, ο δίσκος «Η Μπέττυ Χαρλαύτη στον κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ». Η παρουσίαση γίνεται στην εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος «Της μέρας τα γυρίσματα».

Μετά από προετοιμασία δύο χρόνων, ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη με συμφωνικό ήχο είναι γεγονός.

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Γιάννης Μπελώνης, συνεργάτης επί δεκαετία του συνθέτη και της Ορχήστρας του.

Η Μπέττυ Χαρλαύτη, η μοναδική ερμηνεύτρια της γενιάς της που βρέθηκε σταθερά κοντά στον συνθέτη και στη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» τα τελευταία χρόνια, συμπράττει με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ –υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη– και ερμηνεύει 10 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, δύο εκ των οποίων ανέκδοτα, τα οποία και ακούγονται για πρώτη φορά.

Πρόκειται για μία δουλειά που θα εκπλήξει στο άκουσμά της και θα συγκινήσει με τους συμβολισμούς της, με ηχηρές συμμετοχές όπως του Zulfu Livaneli και της Μαρίας Φαραντούρη (εμβληματικοί συνοδοιπόροι του Μίκη Θεοδωράκη) και του Γιώργου Περρή ενός νέου τραγουδιστή με διεθνή καριέρα.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Λίτσα Τότσκα


Info

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, 12:00-13:00

Εκπομπή: «Της μέρας τα γυρίσματα»

«Η Μπέττυ Χαρλαύτη στον κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη»

Μοιράσου το άρθρο: