Οι Duo Arioso, με τη Σοφία Μαυρογενίδου (φλάουτο) και τον Αριστείδη Χατζησταύρου (κιθάρα), δίνουν συναυλία στο Στούντιο Ε του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, παρουσία κοινού, σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, στις 3 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο της έβδομης  εκδήλωσης του κύκλου «Τρίτη και 3 στο Τρίτο», για την περίοδο 2017 – 2018 , το ντουέτο ερμηνεύει τα παρακάτω έργα:

J.S.Bach – Siciliano
J.S.Bach – Jesu bleibet meine Freude
Francis Klenjans – Aria αρ. 1
Αριστείδης Χατζησταύρου – Saltarello
H.VillaLobos – Aria (Bachianas brasileiras αρ. 5)
Αριστείδης Χατζησταύρου Fantasy
Αριστείδης Χατζησταύρου – Πουλιά
Νίκος Τάτσης – Μικρή σουίτα (Χειμαριώτικος – Χορός στα δύο)
Κυριάκος Τζωρτζινάκης – Bossa
Claude Bolling – Irlandese
Celso Machado Pacoca
Jorge Morel – Danza brazileira
Dušan Martinček – Bon jour monsieur Picasso
Astor Piazzolla – Ave Maria
Σοφία Μαυρογενίδου – Gioco su tarantella

Οι Duo Arioso από το 1993 έχουν δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τσεχία, Γερμανία, Φινλανδία, Κύπρο, Αίγυπτο. Το ντουέτο έχει συμπράξει και έχει ηχογραφήσει με ορχήστρες και σύνολα δωματίου καθώς και με μουσικούς και καλλιτέχνες που φέρουν την ιδιαίτερη αύρα του πολιτισμού τους (Miloš Štedron, Donnaquartet, SylvioGualda, AlfioAntico και άλλους). Το 2015 κυκλοφόρησε το CD τους με τίτλο «Invisible borders».

Το ρεπερτόριό τους αποτελείται από μεγάλο φάσμα μουσικών επιρροών από διάφορα μέρη του κόσμου όπως η Μεσόγειος, η Λατινική Αμερική, η Ευρώπη, εμπλουτισμένο από αυθεντικά έργα γραμμένα για το ντουέτο, μεταγραφές, διασκευές καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις.
Προερχόμενοι από την Ελλάδα, μία χώρα που ανέκαθεν συνόρευε και επηρεαζόταν από διαφορετικούς πολιτισμούς το Duo Arioso ενώνει και εντάσσει στο παίξιμο του τη μπαρόκ μουσική, το τραγούδι, την παράδοση και τον χορό.

Η συναυλία μεταδίδεται απευθείας από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος και διαδικτυακά στο webradio.ert.gr/trito

Για κρατήσεις θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση trito@ert.gr

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Info

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, ώρα 15:00

«Τρίτη και 3 στο Τρίτο»

Live συναυλία στο Στούντιο Ε

Duo Arioso: Σοφία Μαυρογενίδου (φλάουτο) – Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα).

Απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma

Μοιράσου το άρθρο: