Οι παραστάσεις χορού ολοκληρώνονται στην Πειραιώς 260, με δύο ξεχωριστές χορογραφικές δουλειές από δύο Ελληνίδες χορογράφους. Στις 30 και 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η Κατερίνα Ανδρέου παρουσιάζει το A kind of fierce και η Άρια Μπουμπάκη, μαζί με τους Pauline Brun Noga Golan και Calixto Neto, παρουσιάζουν το and we are not at the same place.

Πρόκειται για δύο νέες δημιουργούς, που ζουν μόνιμα στη Γαλλία και διαπρέπουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στις 31 Ιουλίου, μετά το τέλος κάθε παράστασης θα υπάρχει συζήτηση των συντελεστών με το κοινό, που θα συντονίζει η Σύμβουλος Χορού, Στεργιανή Τσιντζιλώνη.

 

  • Άρια Μπουμπάκη, Pauline Brun, Noga Golan, Calixto Neto

«and we are not at the same place»

30 – 31 Ιουλίου, 22:00

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Ε

Αν και τα θεμέλια του and we are not at the same place τέθηκαν στη Γαλλία, το επόμενο στάδιο έρευνας και δημιουργίας του φιλοξενείται στην Αθήνα. Η ιδέα ενός έργου με αφετηρία το βήμα άρχισε να αναπτύσσεται στα πλαίσια του χορογραφικού προγράμματος ex.e.r.ce (ICI CCN). Η επιθυμία των δημιουργών να συνεχίσουν τη συνεργασία και σύμπραξη, τους οδήγησε στο ελληνικό έδαφος.

“Προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες και καλλιτεχνικές διαδρομές, συγχρόνως επιλέξαμε να στραφούμε σε μια αρχέγονη δράση, σε μια πρωταρχική, κοινή ανθρώπινη κίνηση, το περπάτημα. Προσεγγίζοντάς το ως κίνηση, εμπειρία, σχήμα, μορφή, εικόνα και κοινωνικό μηχανισμό, δε θα μπορούσαμε να επιλέξουμε άλλο τόπο επόμενης συνάντησης από την Ελλάδα. Σε μια χώρα-πέρασμα αμέτρητων σωμάτων, χτίζουμε, ψάχνουμε και φανερώνουμε ένα νέο παλιό τοπίο επιλογών”, λέει η Άρια Μπουμπάκη.

Στην παράσταση δεν θα χρησιμοποιηθούν τα καθίσματα στην κερκίδα του θεάτρου.

Θα υπάρξει άλλη διάταξη καθισμάτων, εκτός κερκίδων.

Χορογραφία/performance: Aria Boumpaki, Noga Golan, Calixto Neto

INFO

Διάρκεια: 50′ χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: 15€ – 5€ (Φοιτητικό-Άνεργοι- Α.μεΑ.)

Katerina_Androu%40Xavier_De_Labouret

  • Κατερίνα Ανδρέου

«A kind of fierce»

30 – 31 Ιουλίου, 20:00

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Ε

Το kind of fierce είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά την παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψάχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο ν’ αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας.

Μέσα από μία διαδικασία που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, επινοώ τους κανόνες για να τους χειριστώ, και παίζω με την αντίθεση, με τις ίδιες μου τις αναφορές, με τις ίδιες μου τις εμμονές. Το kind of fierce είναι ένας χορός που προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία , το φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα και όπου όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα.  Ο δικός μου «ελεύθερος χορός»”, επισημαίνει η Κατερίνα Ανδρέου.

Χορογραφία–ερμηνεία: Κατερίνα Ανδρέου

Ήχος: Κατερίνα Ανδρέου, Eric Yvelin

Βοηθός δραματουργίας: Mυρτώ Κατσίκη

INFO

Διάρκεια: 35′-40′ χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: 15€ – 5€ (Φοιτητικό-Άνεργοι- Α.μεΑ.)

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: