Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο με σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων προγράμματα ευεξίας και αθλητισμού, δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες, κινηματογραφικές προβολές και συναυλίες.

Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ θα τοποθετηθούν άμεσα golf carts που θα εξυπηρετούν την μετακίνηση των ΑμΕΑ στον χώρο του Πάρκου.

SNFCC Open Events (2)

Στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων, η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», διοργανώνει μεταξύ άλλων αγώνες δρόμου για μικρούς και μεγάλους. Τις ημέρες των αγώνων οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, οι οποίες υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής.

Συγκεκριμένα, στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων και αγώνας βάδισης 2 χιλιομέτρων μόνο για γυναίκες. Την ίδια μέρα, από τις 09:00 έως τις 17:00, το ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων θα προσφέρει υπηρεσίες και δωρεάν εξετάσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δωρεάν ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, τεστ Παπ, οστική πυκνότητα, υπέρηχους μαστού και συμβουλές άσκησης και διατροφής.

Παρόμοιες δράσεις θα διεξαχθούν στις 2 Οκτωβρίου, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αγώνας 2 χιλιομέτρων για παιδιά με τη συμμετοχή και παιδιών από τα Special Olympics, κατά την οποία θα προσφερθούν δωρεάν υπηρεσίες από παιδιάτρους, οφθαλμίατρους, οδοντίατρους, ορθοπεδικούς και διατροφολόγους.

Τέλος, στις 27 Νοεμβρίου παράλληλα με τον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων για άνδρες θα πραγματοποιηθεί ανάλογη δράση προσφοράς πρωτοβάθμιας περίθαλψης με ειδικές προληπτικές εξετάσεις για προστάτη, καρδιαγγειακό έλεγχο, έλεγχο εντέρου κ.τ.λ.

SNFCC Open Events (3)

Το καθιερωμένο πλέον πρόγραμμα προβολών «Park Your Cinema» συνεχίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ανανεώνοντας το ραντεβού του με το σινεφίλ κοινό της πόλης.

Μέσα στον Σεπτέμβριο, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί δύο ξεχωριστά Σαββατοκύριακα της σειράς μουσικών συναυλιών Parklife, παρουσιάζοντας μουσικές μελωδίες διαφορετικού ύφους. Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στήνει ένα μουσικό πανηγύρι.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ταξιδεύουμε με τον Ψαραντώνη, την Κατερίνα Παπαδοπούλου και τους Anastatica Project, με τη συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου. Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου την σκυτάλη παίρνουν ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς και το μουσικό σχήμα «Θρακόμελο».

SNFCC Open Events (1)

Το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου, αφιερωμένο στους ήχους της κλασικής μουσικής, ο Mozart, ο Puccini, ο Verdi αλλά και νέες ερμηνείες των Beatles συναντιούνται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης συναντά τον Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, ενώ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ορχήστρα, Χορωδία, την Παιδική Χορωδία και Μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη. Επιπλέον, συνεχίζεται στο Κέντρο Επισκεπτών η σειρά συναυλιών Music Escapades φιλοξενώντας μουσική για ονειροπόλους με ηλεκτρονικές επιρροές και minimal αισθητική.

Τέλος, συνεχίζονται οι ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, οι οποίες σε συνέχεια της μεγάλης ζήτησης έχουν πλέον αυξηθεί σε επτά καθημερινές ξεναγήσεις.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, και προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες, θα απαιτείται πλέον προεγγραφή μόνο για τις οργανωμένες ξεναγήσεις στα κτήρια της ΕΒΕ και της ΕΛΣ και για τις μεμονωμένες αθλητικές δραστηριότητες όπως οι αγώνες. Η συμμετοχή στα υπόλοιπα προγράμματα και στις καθημερινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιείται με σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο www.SNFCC.org/events

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μοιράσου το άρθρο: