Μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική πρόταση για ανήσυχα παιδιά και νέους, που συνδυάζει το CineDoc Kids, το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου της Αθήνας, με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beatbox κάτω των 18 ετών, παρουσιάζει το Μέγαρο σε ένα Σαββατοκύριακο, 11 & 12 Φεβρουαρίου, γεμάτο εκπλήξεις.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό χωρίς δελτία προτεραιότητας.

Το CineDoc

προβάλλει από το 2009 βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, με στόχο να ενθαρρύνει το διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσει συλλογικές δράσεις. Φέτος για πρώτη φορά εισάγει μια ενότητα αποκλειστικά για τα παιδιά, με ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που απεικονίζουν τη ζωή παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης. Το όνειρο της 10χρονης Σονίτα να γίνει ράπερ, το πάθος της νεαρής Νάστια για το μπαλέτο, η φιλία της Μάρθας και της Νίκι αλλά και η προσπάθεια του Τζο να αποκτήσει το πιο σπάνιο αυτοκόλλητο είναι μόνο κάποιες από τις ιστορίες που θα παρουσιάσει το CineDoc Kids συνθέτοντας ένα μωσαϊκό ιστοριών που μπορούν να εμπνεύσουν το νεανικό κοινό. To CineDoc Kids αρχίζει δυναμικά στο Μέγαρο με ένα διήμερο δωρεάν προβολών και εκδηλώσεων, το οποίο παρουσιάζουν η Τζωρτζίνα Λιώση και ο Γιάννης Χατζηγεωργίου.

 Beatbox champ 2016 0744

Oι προβολές συνοδεύονται από παράλληλες δράσεις και συζητήσεις, όπως το βιωματικό εργαστήριο που συνδυάζει τον χορό με την ξιφασκία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών. Επιπλέον, παιδιά από σχολεία με κινηματογραφικές λέσχες από όλη την Αττική θα συμμετάσχουν ενεργά στην παρουσίαση και αξιολόγηση των ταινιών και θα ψηφίσουν την καλύτερη ταινία. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Το φεστιβάλ Cinedoc Kids διοργανώνεται από την Anemon Productions και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc σε συνδιοργάνωση με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Moving Docs και το Beatbox Greece και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και των πρεσβειών της Σουηδίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών. To διήμερο αφιέρωμα του CineDoc Kids στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», δράσεις του οποίου στηρίζουν κυρίως την εκπαίδευση και την απασχόληση στη χώρα μας και συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Lliverpool_Goalie_2

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beatbox 2017 κάτω των 18 ετών

(Greek Beatbox Championship Under 18)

Μόνο το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου!

Στο πλαίσιο του διημέρου, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, φιλοξενείται στο ΜΜΑ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beatbox 2017 για παιδιά ως 18 ετών σε συνεργασία με το Beatbox Greece. Oι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν νεότερους beatboxers από όλη τη χώρα σε μικροφωνικές μονομαχίες a cappella για την ανάδειξη των πρωταθλητών του 2017 καθώς και τους κριτές της διοργάνωσης σε εντυπωσιακά showcases. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beatbox  για παιδιά έχει να επιδείξει ως κριτές στο line-up του διεθνή ονόματα της τέχνης του human beatbox, δηλαδή της δημιουργίας μουσικής μόνο με το ανθρώπινο στόμα.

Θα προηγηθεί Masterclass Workshop με καλεσμένο τον Βούλγαρο πρωταθλητή και διεθνώς αναγνωρισμένο beatboxer Rammon, για μυημένους και μη, σχετικά με την τέχνη της παραγωγής μουσικής μόνο με το ανθρώπινο στόμα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beatbox 2017 για παιδιά έως 18 ετών στο: www.beatboxgreece.com

Η ΕΡΤ Α.Ε. είναι χορηγός επικοινωνίας είναι χορηγός επικοινωνίας στην εκδήλωση.

Μέγαρο Μουσικής

Τηλ. 210 72 82 333

Μοιράσου το άρθρο: