Ένα masterclass σε κοντσέρτο πραγματοποιείται το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο.

Ένα masterclass διάρκειας επτά μηνών παίρνει τον δρόμο του προς την αίθουσα συναυλιών. Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού σπουδαστών-εκτελεστών του πιάνου και των κρουστών οργάνων, ο σολίστ και καθηγητής του Ωδείου Αθηνών, Δημήτρης Δεσύλλας, έφερε στο πεδίο της διδασκαλίας δύο από τις εμβληματικότερες συνθέσεις του 20ού αιώνα. Τη Σονάτα για δύο πιάνα και κρουστά του Bela Bartok και το Ma Mere L’Oye του Maurice Ravel για δύο πιάνα με προσθήκη κρουστών (μεταγραφή Δημήτρης Δεσύλλας).

Ένα τεράστιο και πολύχρωμο ταξίδι στις αισθητικές και ρυθμολογικές έννοιες του Bela Βartok, μία πτήση στην απέριττη τελειότητα του Maurice Ravel, μια συνεχής και επίπονη διαδικασία ανακάλυψης και αποκάλυψης του κώδικα. Πάνω απ’ όλα, όμως, η διαρκής αναζήτηση του εσωτερικού εαυτού μας, η κοινωνικοποίηση με κοινούς και απαραίτητους κώδικες και κανόνες, η συνεχής εργασία προς την ολοκλήρωση και τελειοποίηση της τεχνικής, στοιχεία που μπορούν να μας οδηγήσουν στην τέχνη.

 

Bela Bartok
Σονάτα για δύο πιάνα και κρουστά

Maurice Ravel
“Μa Mere L’Oye”
Έργο για δύο πιάνα με την προσθήκη κρουστών (διασκευή Δημήτρης Δεσύλλας)

Θα προηγηθεί prelecture-συνομιλία με τον σολίστ και καθηγητή του Ωδείου Αθηνών Δημήτρη Δεσύλλα, στις 8 το βράδυ.

Ερμηνεύουν: Ρένα Ζαφειροπούλου, Μιχάλης Στεφανάκης, Γιάννης Εριφυλλίδης, Ανδρέας Φαρμάκης, Δημήτρης Δεσύλλας

Διδασκαλία, καλλιτεχνική διεύθυνση: Δημήτρης Δεσύλλας
Είσοδος ελεύθερη

Αίθουσα Άρης Γαρουφαλή
Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιουνίου 2018
Ώρα: 20.30

Ωδείο Αθηνών
Tηλ. 210 7240673

Μοιράσου το άρθρο: