Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, «Επιστολή στον Θόδωρο Αγγελόπουλο» (Letter to Theo/Lettre à Théo), συμπαραγωγής Βελγίου-Ελλάδας 2018, σε σκηνοθεσία-σενάριο της Ελοντί Λελού, αφήγηση της Ιρέν Ζακόμπ και μουσική της Ελένης Καραΐνδρου, θα παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ2, την Τετάρτη 27 Μαΐου, στις 00:10.

Η σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ, Ελοντί Λελού, τονίζει χαρακτηριστικά: «Στο ντοκιμαντέρ αυτό, μιλώ στο φίλο μου, τον κινηματογραφιστή Θόδωρο Αγγελόπουλο. Μετά το δυστύχημα που τον πήρε από κοντά μας, επιστρέφω στην Ελλάδα και του μιλώ για την πατρίδα του, που αυτός μου γνώρισε. Σε κάθε γωνιά και μια ανάμνηση. Όλα θυμίζουν την αφοσίωσή του στην πατρίδα του, παντού μπροστά μου οι χαρακτήρες στις ταινίες του, χαμένοι ανάμεσα σε διάφορες ταυτότητες. Δημιουργώντας έναν διάλογο ανάμεσα στις σημερινές μου εικόνες και αυτές των ταινιών του, θέλω να δείξω πόσο οραματιστής ήταν. Πριν απ’ όλους, αυτός αισθάνθηκε τον ερχομό της τεράστιας οικονομικής και μεταναστευτικής κρίσης».

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος πέθανε στις 24 Ιανουαρίου 2012 σε δυστύχημα στο πλατό της τελευταίας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα». Στην ταινία, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, το θέμα ήταν το τραγικό πεπρωμένο των θυμάτων της ελληνικής κρίσης.

Ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Βελγίου-Ελλάδας 2018

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ελοντί Λελού

Αφήγηση: Ιρέν Ζακόμπ

Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου

Παραγωγή: Iota Production

Συμπαραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε., Blonde S.A., WIP

Με την υποστήριξη του Media Developpement

Διάρκεια: 63΄

Μοιράσου το άρθρο: