Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, το Εθνικό Θέατρο τίμησε τον αναμορφωτή του και επί σειρά χρόνων καλλιτεχνικό διευθυντή του Νίκο Κούρκουλο, διοργανώνοντας, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, μια βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο ηθοποιό, με αφορμή τα δέκα χρόνια από τοv θάνατό του.

IMG_3959

Το αφιέρωμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινό, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προβολή ωριαίου video που ετοίμασαν ο κινηματογραφιστής Γιώργος Ζώης και η ομάδα του, που αφορούσε στο έργο και στη ζωή του Νίκου Κούρκουλου.

IMG_3813

Σε αυτό το ιδιαίτερα ενδιαφέρον αφιέρωμα, μέσα από το οποίο φωτίστηκαν πλευρές -γνωστές και άγνωστες- του Νίκου Κούρκουλου, μίλησαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ηθοποιοί, σκηνοθέτες (από το θέατρο και τον κινηματογράφο), καθώς επίσης στενοί συνεργάτες και φίλοι του.

IMG_3402

Η βραδιά ολοκληρώθηκε  στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ, όπου εγκαινιάστηκε έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τις θεατρικές και κινηματογραφικές επιτυχίες του Νίκου Κούρκουλου, την οποία επιμελήθηκε ο Διονύσης Φωτόπουλος.

Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, από ώρες 17.00-20.00.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: