Το έργο «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» επιστρέφει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21:00, μόνο για 12 παραστάσεις, στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.

To «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» είναι ένα γκροτέσκο σκηνικό πείραμα που προκαλεί γέλιο και παράλληλα θέτει και ουσιαστικά ερωτήματα στους θεατές.
•    Είμαστε αυτοί που νομίζουμε ότι είμαστε;
•    Είμαστε αυτό που νομίζουν οι άλλοι ότι είμαστε;
•    Είμαστε αυτό που λένε οι πράξεις μας ή οι προθέσεις μας;
•    Τελικά, είμαστε αυτό που λέει η αστυνομική μας ταυτότητα ή ξεγελάμε τον εαυτό μας και την αστυνομία συνακόλουθα;Υπόθεση

Μια παρέα ανθρώπων αγωνιά να μάθει με κάθε τρόπο τι συμβαίνει πραγματικά στο σπίτι των νεοφερμένων γειτόνων τους. Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας καταθέτουν ο καθένας τη δική του άποψη για τα γεγονότα και οι περίεργοι προσπαθούν απεγνωσμένα να δουν ποια θέση πρέπει να κρατήσουν.
Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Λουίτζι Πιραντέλο, που θέτει με πολύ έξυπνο τρόπο το ζήτημα της σχετικότητας της «αλήθειας». Παράλληλα με τη γνωστή καυστική του γλώσσα περιγράφει τη διάθεση για κουτσομπολιό μιας μικρής κοινωνίας ανθρώπων που η περιέργειά τους παίρνει κανιβαλικές διαστάσεις.

Σκηνοθεσία/Απόδοση & Διασκευή κειμένου: Νίκος Καμτσής
Σκηνικά-Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Επιμέλεια κίνησης: Ania Giniewska, Marek Kosciolek

Παίζουν: Μάνια Παπαδημητρίου, Πάνος Τζίνος, Νίκος Καραστέργιος, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Λαμπρινή Θάνου, Άντα Κουγιά, Δημήτρης Νικολόπουλος, Ασημένια Παπαδοπούλου, Βίκυ Αθανασίου

Φιλική συμμετοχή (σε βίντεο): Αντώνης Καφετζόπουλος, Πάνος ΣκουρολιάκοςΠαραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00 (έως 27/10)

Τιμές εισιτηρίων:
10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (φοιτητικό, άνεργοι, συνταξιούχοι, 65+)
Κρατήσεις θέσεων: 2108656004, 2108679535
 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη

www.topos-allou.gr

Μοιράσου το άρθρο: