Οι Άρης Ρέτσος, Σωτήρης Δημητρίου και Βασίλης Κατσικονούρης συναντιούνται στο θέατρο «Αλεξάνδρεια» κάθε Πέμπτη, στις 21:00, στο πλαίσιο της παράστασης «Έξι ιστορίες αναζητούν πρόσωπο».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Άρης Ρέτσος συνεχίζει τη σειρά των θεατρικών παρουσιάσεων που ξεκίνησε πέρυσι, με αφηγηματικά ταξίδια σε έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον χώρο της «Αλεξάνδρειας».

Ο θεματοφύλακας της γλώσσας μας, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, και η αρχή του περασμένου αιώνα παραδίδουν τη σκυτάλη σε θησαυρούς και ήρωες του καιρού μας. Ο Άρης Ρέτσος, συνεχίζοντας να αναζητά τη σύνδεση με το πριν, το τώρα και το μετά, περνάει στους σπουδαίους σύγχρονούς μας συγγραφείς, τον Σωτήρη Δημητρίου και τον Βασίλη Κατσικονούρη.

Έξι διηγήματα των συγγραφέων μας αποδίδονται θεατρικά δημιουργώντας μία νέα, μοναδική εμπειρία λόγου και ακρόασης.

Όπως και στον Παπαδιαμάντη, ο Άρης Ρέτσος επιλέγει να παρουσιάσει από τους δυο συγγραφείς ιστορίες που, σε πρώτο επίπεδο, είναι κοινές και ρεαλιστικές, για να μετουσιωθούν στη συνέχεια σε σουρεαλιστικά τοπία και κόσμους όπου το χιούμορ και η χαρά δεν ξεχωρίζουν από τη λύπη, το γελοίο από το τραγικό.

 

Έξι ιστορίες, σε νέα αφηγηματικά ταξίδια λόγου και ποίησης

Τρία διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου, «Η σημαδούρα» από «Το Κουμπί και το φόρεμα» (2012), «Το νόημα του κόσμου» από το βιβλίο «Θάμπωσε ο νους» (2017) και «Ως κόρην οφθαλμού» από το βιβλίο «Η φλέβα του λαιμού» (1998), και τρία διηγήματα του Βασίλη Κατσικονούρη, «Μην της το πείτε», από τη συλλογή «Η ρωγμή των 7 και 45΄» (2016), «Η Εκδρομή» και «Αιώνια Μνήμη»-(Ήταν έτσι;), από τη νέα του συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Καρό παιδιά, ριγέ πατεράδες» (2018), θα παρουσιαστούν στη σκηνή, με το πνεύμα των κειμένων και των ηρώων τους να μεταφέρεται μέσα από την αναπνοή, το βλέμμα και τον ρυθμό.

«Έξι ιστορίες αναζητούν πρόσωπο»

Έξι διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου και του Βασίλη Κατσικονούρη

Με τον Άρη Ρέτσο

 

Θέατρο «Αλεξάνδρεια»

Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα

Τηλ. 2108673655

 

Παραστάσεις: κάθε Πέμπτη στις 21:00

Διάρκεια: 85 λεπτά

Εισιτήρια: 10 ευρώ, 6 ευρώ μειωμένο (παιδικό, εφήβων, φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες).

 

Κρατήσεις θέσεων:

Στο email alexandreia.theatro@gmail.com

και στο Ταμείο του θεάτρου

Τηλ: 2108673655 και 6944898482.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: