Ο σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» διοργανώνει το 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο, «MuSifanto 2019», έως τις 6 Ιουλίου 2019.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές συναυλίες με έμφαση στην κλασική μουσική, σεμινάρια κλασικής κιθάρας, πιάνου, κοντραμπάσου, φλάουτου, παλιάς μουσικής, μονωδίας, μουσικής δωματίου και μουσικών συνόλων και τέλος έναν μουσικό περίπατο.

Η λέξη MuSifanto συνδυάζει τις Μούσες και τη «μουσική» με το  Sifanto, μια από τις παλαιές ονομασίες της Σίφνου.

Κάθε χρόνο στις αρχές του Ιουλίου, φιλόμουσοι κάτοικοι του νησιού και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου συναυλίες,  με διεθνώς αναγνωρισμένους μουσικούς, σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου. Διοργανωτής είναι ο σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου».

Πληροφορίες: Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα
Τηλ.: 210 3252012, web: www.filoitounisiou.gr
E-mail: filoi@filoitounisiou.gr

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 – Ώρα: 20:30

Μαθητική Συναυλία πιάνου, φλάουτου, μουσικής δωματίου και μουσικών συνόλων με τους μαθητές των σεμιναρίων.

Πολιτιστικό Κέντρο «Μαριάνθη Σίμου»

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Ώρα: 19:30  Μουσικός περίπατος στα γραφικά καλντερίμια του νησιού με συμμετοχή κοινού κατά τη διάρκεια του οποίου οι μουσικοί του MuSifanto παίζουν σε ξεχωριστά σημεία της διαδρομής. Έναρξη από την κεντρική πλατεία της Απολλωνίας

Ώρα: 20:30  Μαθητική Συναυλία κιθάρας – κοντραμπάσου – μονωδίας  με τους μαθητές των σεμιναρίων.

Πλατεία Κάτω Πεταλιού

 

Ημερομηνίες Σεμιναρίων

Κιθάρα, Παλαιά Μουσική: Έως 5 Ιουλίου

Marco Ramelli: Κιθαριστής και συνθέτης. Καθηγητής στο DIT Conservatory of Music and Drama στο Δουβλίνο. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Corde d’Autunno και του Centro Asteria στο Μιλάνο.

Δημήτρης Κουρζάκης: Σολίστ και καθηγητής κιθάρας. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Νεοκλασσικού και του Κλασσικού Ωδείου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας.

Άγγελος Μπότσης: Σολίστ και καθηγητής κιθάρας στο Εθνικό και στο Νεοκλασσικό Ωδείο.

Αλέξανδρος Κάλκος: Καθηγητής κλασικής κιθάρας με ειδίκευση στην ιστορική ερμηνεία από την εποχή της Αναγέννησης ως τον Κλασικισμό. Παίζει αναγεννησιακό λαούτο, βιχουέλα, αρχιλαούτο, αναγεννησιακή, μπαρόκ και ρομαντική κιθάρα.

Συμμετέχουν οι δάσκαλοι κιθάρας των Μουσικών Εργαστηρίων Τάκης Γιαννόπουλος, Νικήτας Μιχαλόπουλος.

Κοντραμπάσο: Έως 5 Ιουλίου

Claus Freundenstein: Σολίστ και καθηγητής κοντραμπάσου. Κατασκεύασε  το “Freudenstein-minibass”, ένα όργανο για παιδιά από 5 ετών. Συνθέτει και διασκευάζει μουσική. Είναι ιδρυτής του κουαρτέτου κοντραμπάσου “Bassmonsters”.

Βασίλης Παπαβασιλείου: Σολίστ κοντραμπάσου. Κορυφαίος Α’ της Συμφωνικής Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με συνεχή συναυλιακή και δισκογραφική δραστηριότητα.

Μονωδία: Έως 6 Ιουλίου

Ειρήνη Καράγιαννη: Μέτζο σοπράνο. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό τραγούδι στην Ελλάδα, την Αγγλία και την Ιταλία. Από το 1992 ερμηνεύει, σε σημαντικές αίθουσες και λυρικά θέατρα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό ρόλους του κλασικού και μοντέρνου ρεπερτορίου.

Πιάνο: Έως 4 Ιουλίου

Μυρτώ Ακρίβου: Παίζει και διδάσκει πιάνο, αγαπά τη μουσική  δωματίου κι αναζητά πάντα μέσα σ΄ αυτήν ανθρώπους και έργα με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Υποστηρίζει τη σύγχρονη δημιουργία και τις έντιμες προθέσεις.

Φλάουτο: Έως 4 Ιουλίου

Αμαλία Κουντούρη: Παίζει και διδάσκει φλάουτο. Το πάθος της είναι οι γάτες κι η συνεργασία με άλλους μουσικούς, ιδιαίτερα μικρής ηλικίας. Φέτος κλείνει 11 χρόνια φιλίας με την πιανίστα Μυρτώ Ακρίβου. Δίδαξε στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου για 12 χρόνια.

Μουσική Δωματίου: Έως 4 Ιουλίου

Σεμέλη Κωστούρου: Διπλωματούχος βιολοντσέλου του Ορφείου Ωδείου Αθηνών. Από το 2010 είναι μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, ενώ από το 2013 έως το 2015 υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Βερολίνου.

Μουσικά Σύνολα: Έως 4 Ιουλίου

Ματθαίος Λεγάκης: Διευθυντής Ορχήστρας-Χορωδίας / Συνθέτης

 

Συμμετέχουν οι δάσκαλοι του Μουσικού Εργαστηρίου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου –Καρόρη»: Τάκης Γιαννόπουλος (Κιθάρα), Νικήτας Μιχαλόπουλος (Κιθάρα), Δάφνη Τόκκα (Πιάνο)

 

Μοιράσου το άρθρο: