Ο Χρήστος Λεοντής παρουσιάζει στις 14 Ιουλίου, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, την παράσταση Φλόγα που καίει. Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς.

Χρήστος Λεοντής

 «Το 1977 είχαμε έλθει με το Θέατρο Τέχνης να συμμετάσχουμε στο Φεστιβάλ της Επιδαύρου με την περίφημη παράσταση ΑΧΑΡΝΕΙΣ του Κουν, που ήταν και η πρώτη μου συνεργασία με τον Κουν στο αρχαίο δράμα.

Ακολούθησαν από ‘κεί και πέρα και για πολλά χρόνια η ΕΙΡΗΝΗ, οι ΒΑΚΧΕΣ, οι ΤΡΩΑΔΕΣ, η ΜΗΔΕΙΑ , η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΙΔΑ,  ο ΠΛΟΥΤΟΣ,  η ΑΛΚΗΣΤΗ….. όπως επίσης με το Εθνικό Θέατρο ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ, ΙΠΠΕΙΣ…επίσης με το ΚΘΒΕ… Μου δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία 40 χρόνια μέχρι σήμερα να επικοινωνήσω με τη μουσική μου, μέσω του θεάτρου, μέσω του αρχαίου δράματος, με τον κόσμο της Παλαιάς Επιδαύρου και του Λυγουριού. Απόκτησα πολλούς καλούς φίλους εδώ, αγάπησα και πόνεσα αυτόν τον τόπο που διάλεξα, αν θέλετε, να συγκατοικίσω.

Σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνίσω με έναν πιό άμεσο τρόπο, αυτό των τραγουδιών μου, με τους συμπολίτες μου, μπορώ να πώ. Θα μπορούσε ενδεχομένως σήμερα, να γιορτάζαμε μαζί, τα σαραντάχρονα της γνωριμίας μας.

Διάλεξα λοιπόν γι’ αυτήν την παράσταση τραγούδια μου από την όλη μουσική μου δραστηριότητα, από την τελευταία μου δουλειά στο τραγούδι, τον κύκλο τραγουδιών «ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ», εξ ού και ο τίτλος, μέχρι και την πρώτη, την «ΚΑΤΑΧΝΙΑ» που έγραψα το 1963.

Ο τίτλος και ο υπότιτλος υποδηλώνουν τη θεματολογία και το περιεχόμενο των τραγουδιών της αποψινής παράστασης» σημειώνει ο Χρήστος Λεοντής.

Η παράσταση διοργανώνεται από τον Δήμο Επιδαύρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επιδαύρου και φιλοξενείται από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου – photo: Εύη Φυλακτού

Τραγουδούν: Θοδωρής Βουτσικάκης, Μάνος Μπούσαλης, Αλέξανδρος Τσιωνάς, Ιωάννα Φόρτη

Μουσικοί:

Μάνος Αβαράκης – Φυσαρμόνικα

Νεοκλής Νεοφυτίδης – Πιάνο

Παντελής Ντζιάλας – Ακουστική κιθάρα

Αντώνης Παπαγγελής – Κλασική κιθάρα

Μαριλίζα Παπαδούρη – Cello

Βασίλης Ραψανιώτης – Βιολί

Θανάσης Σοφράς – Μπασο

Βαγγέλης Τσιαπλές – Μπουζούκι

Γιάννης Παπαδόπουλος – Ηχολήπτης

Διευθύνει ο Χρήστος Λεοντής

Info

Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

Παρασκευή 14 Ιουλίου, στις 21:00

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

 

 

Μοιράσου το άρθρο: