Η θεατρική παράσταση «Football-το παιχνίδι της ανθρωπότητας», του Θανάση Τριαρίδη, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 21:00.

Το Football (2017) μαζί με το Leopold (2017) και το HIV (2018) συγκροτούν μια άτυπη πολιτική τριλογία. Η βασική θέση αυτής της τριλογίας είναι πως οι παντοτινοί ένοχοι είναι οι θεατές –και πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν κάποιο τίμημα. Η ανάγκη του συγγραφέα να γράψει αυτά τα έργα, γεννήθηκε μετά από τα ταξίδια του στην Αφρική, θέλοντας να μιλήσει για τα ταξίδια των «χορτάτων» στην «πεινασμένη» Αφρική.

Το Football είναι μια «σκληρή ματωμένη κωμωδία», ένας καυστικός μονόλογος με πολύ χιούμορ, που αναλύει την ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από την ιστορία του ποδοσφαίρου, ξεκινώντας από το 1500 μ.Χ.

Βασικός άξονας του έργου είναι ότι ο τέταρτος τοίχος δεν υπάρχει και έτσι ο ηθοποιός επικοινωνεί ευθέως με τους θεατές. Πρόκειται για ένα έργο που επιχειρεί να αφυπνίσει και να «μετακινήσει» από την ασφάλεια της «καρέκλας».

Το κοινό παρακολουθεί λοιπόν τον «Φ.» που υποδύεται ο Σήφης Πολυζωίδης, έναν σύγχρονο άνθρωπο-φίλαθλο-οπαδό, να παραθέτει ερωτήματα για το παρελθόν, το παρόν και κυρίως για το μέλλον αυτού του κόσμου, όπου το κοινό θα κληθεί να απαντήσει.

 

Συντελεστές

Παίζει: Σήφης Πολυζωίδης

Σκηνοθεσία: Τριαντάφυλλος Δελής

Κίνηση: Πασχαλιά Ακριτίδου

Μουσική: Γιώργος Οικονόμου

Σχεδιασμός φωτισμού: Δημήτρης Κοκολινάκης

Στην παράσταση «συμμετέχει» με ένα τραγούδι έκπληξη το συγκρότημα The Skelters

 

Ημέρες και ώρα παραστάσεων: Τετάρτη και Πέμπτη, στις 21:00, έως και τις 23 Ιανουαρίου 2020

Διάρκεια: 85′

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, Αμέα, ομαδικό 5+)

 

Studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134 , Νεάπολη Εξαρχείων

Τηλ: 210 6453330

studiomavromihali.gr

Μοιράσου το άρθρο: