Η ομάδα σύγχρονου χορού Στέρεο Νερό (Stereo Nero DanceCo.) παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Άνοιγμα στην πόλη, το έργο «Φθογγικά πάθη», στις 91011 Ιουνίου 2019, στο Γκάζι.

Μια αποτύπωση επί σκηνής των παθών της γυναικείας ύπαρξης μέσα από μια σόλο περφόρμανς. H ηρωίδα δίνει ένα one woman show ως καθολικό υποκείμενο που έρχεται να απαντήσει σε κοινωνικά και προσωπικά ερωτήματα χωρίς καμία συγκατάβαση και δημιουργεί τον προσωπικό της «εκκλησιασμό», αφουγκραζόμενη κάθε σταθμό της ζωής της, με απώτερο στόχο την προσωπική λύτρωση.

 

Στόχος της καλλιτεχνικής δραστηριότητας της Stereo Nero Dance Co. , η οποία ιδρύθηκε το 2015 από τη χορογράφο Εύη Σούλη και τη χορεύτρια Κατερίνα Φώτη και μετράει στο ενεργητικό της ήδη τρεις παραγωγές, είναι η δημιουργία μιας κινητικής γλώσσας που αναπτύσσεται υπό το πρίσμα των εγγενών αντιθέσεων που χαρακτηρίζουν τον αστικό ιστό και εκτείνονται σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και προσωπικής μας πραγματικότητας. Η ομάδα ερευνά τη σωματοποίηση της κοινωνικής μας εμπειρίας, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή από τη μελέτη των διπόλων που ενυπάρχουν σε κάθε βιωμένη κατάσταση και στοχεύει στον αναπροσδιορισμό των χώρων στους οποίους παρουσιάζονται οι παραστάσεις χορού, προκειμένου να επανοικειοποιηθεί το αστικό τοπίο που αποτελεί μεγάλο μέρος της έμπνευσής της.

Στην παράσταση αυτή, η Stereo Nero Dance Co. θα χρησιμοποιήσει τον ποιητικό λόγο με έμμετρο τρόπο και μέσα από την εκφορά των επιμέρους συλλαβών και φθόγγων, θα δομήσει τη χορογραφία με κινητικό υλικό που θα προκύψει από την έρευνα της σωματικής συμπεριφοράς της γυναικείας φιγούρας, κατά τη διάρκεια μιας ιδιότυπης εξομολόγησης των μύχιων σκέψεων της, σε μια τελετουργία με τερματικό σταθμό το αυτεξούσιο, υπό τους ήχους κρουστών και συνθεσάιζερ.

Συντελεστές:

Σύλληψη/ Ιδέα: Stereo Nero DanceCo.

Χορογραφία/ Σκηνοθεσία: Εύη Σούλη

Ερμηνεία/ Συνδημιουργία υλικού: Κατερίνα Φώτη

Ποιητικό έργο: Γιώργος Δομιανός

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Jan Van de Engel

Δραματουργία: Τζίνα Σταυρουλάκη

Σύμβουλος δραματουργίας: Γιώλικα Πουλοπούλου

Βοηθός χορογράφου: Χριστιάνα Κοσιάρη

Σκηνογραφία: Μαριλένα Γεωργαντζή

Γραφιστικός σχεδιασμός: Γιώργος Ζαρταλούδης

Κοστούμια: 2WO + 1NE = 2

Make up/ Hair styling: Ιωάννα Δομαζάκη

Σχεδιασμός φωτισμού: Μαριέττα Παυλάκη

Βίντεο: Νίκος Πάστρας

Φωτογραφία: Stephie Grape

Διάρκεια: 40’

Μοιράσου το άρθρο: