Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της.

Από τις 5 το απόγευμα, με δωρεάν είσοδο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ενδιαφέροντα σχήματα που θα γιορτάσουν, το καθένα με τον τρόπο του, την Ημέρα της Μουσικής. Δελτία εισόδου θα δίνονται στον χώρο της Βιβλιοθήκης από τις 16:00.

Mozart_magic_fluteΑναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

17.00

Polyphonica Drums Team

Φουαγιέ Βιβλιοθήκης

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

17:30

Ομάδα Όπερας Δημοτικών Ωδείων Αμαρουσίου και  Περιστερίου

Μαγεμένος Αυλός, W.A.Mozart:

Α΄ Σκηνή.

Ταμίνο: Τάσος Δρακόπουλος. Τρεις ντάμες: Ειρήνη Τζαμτζή, Δομνίκη Μπάγιου, Μαριάννα Σχοινά.

Papageno

Ντουέτο Papageno-Papagena. Papageno: Στέλιος Τσαντές Papagena: Δανάη Φιλιόγλου

Don Giovanni, W.A.Mozart. Ντουέτο La cidarem la mano.

Don Giovanni: Λευτέρης Μάσσας Zerlina: Βάσια Λιάκουρη. Lakme, L.Delibes. Ντουέτο των λουλουδιών. Lakme: Δανάη Φιλιόγλου Malika: Δομνίκη Μπάγιου. Carmen, G. Bizet. «To τρίο των χαρτιών». Carmen: Αμαλία Ραφτοπούλου, Mercedes: Βάσια Λιάκουρη, Frasquita: Βικτώρια Κανελλοπούλου.

Οι Απάχηδες των Αθηνών, Ν. Χατζηαποστούλου. Τρίο «Πω πω τρελάθηκα». Αρετούσα: Μαριάννα Σχοινά, Καρουμπας: Τάσος Δρακόπουλος, Καρκαλέτσος: Στέλιος Τσαντές.

Πολυχώρος

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

18:00

Ομάδα Χορού Salsa Sinners – HOPA students

Latin Jazz, Piano Wires. A Contemporary illusion

Πολυχώρος

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

polyphonica_drumsPolyphonica Drums Team

Το Εργαστήρι Κρουστών, με αφρικανικά κυρίως τύμπανα, στο οποίο τα παιδιά συντονίζονται ρυθμικά στον κοινό ρυθμό της ομάδας και έρχονται σε επαφή με μουσικές και ρυθμούς της παγκόσμιας παράδοσης. Απευθύνεται σε παιδιά 8-15 ετών.

Η POLYPHONICA έχει διαπολιτισμικό χαρακτήρα και στις δράσεις της (χορωδία, τμήμα κρουστών, σύγχρονος χορός) συμμετέχουν περισσότερα από 120 παιδιά, που προέρχονται από 22 διαφορετικές χώρες.

Διδασκαλία κρουστών: Γιώργος Φασόλης

Ομάδα Όπερας Δημοτικών Ωδείων Αμαρουσίου &  Περιστερίου

Μια διαφορετική προσέγγιση των κλασικών σκηνοθεσιών της όπερας επιχειρούν να παρουσιάσουν τα τμήματα μελοδραματικής των Δημοτικών ωδείων Αμαρουσίου και Περιστερίου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Χριστίνας Σπηλιακοπούλου. Τη μουσική προετοιμασία έχει κάνει ο Μανώλης Παπαγιάννης σε αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες.

Σκηνοθεσία – διδασκαλία: Χριστίνα Σπηλιακοπούλου

Μουσική προετοιμασία: Μανώλης Παπαγιάννης

salsa sinnersΟμάδα Χορού Salsa Sinners – HOPA students

Η ξεχωριστή αυτή χορευτική ομάδα επικεντρώνεται στον τρόπο έκφρασης του κάθε ανθρώπου μέσω της Λάτιν μουσικής, μιας παγκόσμιας πλέον γλώσσας με τόσες «διαλέκτους» όσοι είναι και αυτοί που τη χορεύουν.

H χορευτική κολεκτίβα, που έχει ταξιδέψει σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία, έχει ήδη στο ενεργητικό της αναρίθμητους τίτλους, σημαντικές διακρίσεις και πολλά βραβεία, ενώ οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις έχουν ξεχωρίσει και έχουν κατακτήσει την αγάπη του κόσμου.

Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 115 21, Τ. 210 72 82 778, library@megaron.gr

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: