Με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, το ντοκιμαντέρ «Γούντστοκ: Τρεις ημέρες που καθόρισαν μια γενιά» (Woodstock: Three Days That Defined a Generation) ρίχνει φως τόσο στην ίδια τη συναυλία όσο και στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν σ’ αυτές τις τρεις ημέρες που καθόρισαν μια ολόκληρη γενιά. Την Πέμπτη 25 Ιουνίου, στις 23:30, θα παρακολουθήσετε, το ξεχωριστό ντοκιμαντέρ σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, στην ΕΡΤ2, στο πλαίσιο της σειράς Doc on ΕΡΤ.

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΗΠΑ 2019

Τον Αύγουστο του 1969, ενώ η Αμερική βρίσκεται σε αναταραχή γύρω από την πολιτική, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πόλεμο του Βιετνάμ, μισό εκατομμύριο άνθρωποι μαζεύτηκαν σε μια μικρή φάρμα γαλακτοκομικών έξω από τη Νέα Υόρκη, για να παρακολουθήσουν τη μεγαλύτερη συναυλία όλων των εποχών.

Αυτό που βίωσαν, ήταν μια στιγμή που θα πυροδοτούσε μια πολιτιστική επανάσταση,που θα άλλαζε τους ίδιους αλλά και τη χώρα τους για πάντα!

Με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, το ντοκιμαντέρ «Γούντστοκ: Τρεις ημέρες που καθόρισαν μια γενιά» ρίχνει φως τόσο στην ίδια τη συναυλία όσο και στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν σ’ αυτές τις τρεις ημέρες και καθόρισαν μια ολόκληρη γενιά, ενώ αναφέρεται και στην ομώνυμη, βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Μάικλ Βάντλι.

Αυτό που συνέβη τότε σ’ αυτό το πλήθος νέων του μισού εκατομμυρίου –δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα ενότητας, μια εκδήλωση «ειρήνης και αγάπης» και η επικύρωση μιας υπόσχεσης στον κόσμο.

Ποια ήταν αυτά τα παιδιά; Τι προσωπικές ιστορίες έφεραν μαζί τους στο Μπέθελ της Νέας Υόρκης εκείνο το τριήμερο και πόσο άλλαξε τη ζωή τους η εμπειρία τους εκεί;

Σκηνοθεσία: Μπάρακ Γκούντμαν

Σενάριο: Μπάρακ Γκούντμαν, Ντον Κλέζι

Παραγωγή: American Experience Films

Μοιράσου το άρθρο: