Ο Περικλής Μουστάκης σκηνοθετεί το βιωματικό αφήγημα του Σταύρου Ζουμπουλάκη, «Η αδερφή μου», για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στον ατμοσφαιρικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου, στο Σύνταγμα, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή. Ερμηνεύουν η Δώρα Στυλιανέση και ο Δημήτρης Σιγανός.

Μέσα την επιληψία της αδερφής του, που σφράγισε τη ζωή της και, με έναν άλλο τρόπο, και τη δική του, ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, θέλησε να μας μιλήσει για την αρρώστια, τον πόνο, τη χαρά, την πίστη και πάνω από όλα για την καλοσύνη και την αγάπη. Ένα κείμενο τελικά παρηγορητικό.

Ο συγγραφέας μάς χαρίζει ένα άκρως εξομολογητικό και βαθιά προσωπικό αφήγημα, το οποίο μέσα από συνομιλίες με τη Βέιλ, τον Λεβινάς και τον Καμί, φτάνει σε μας ως ένα μείζον θεολογικό σχόλιο, μια υπαρξιακή και ταυτόχρονα οικουμενική διερώτηση πάνω στο ζήτημα της αγάπης, της πίστης, αλλά και της αρρώστιας.

Η αφοπλιστική, εξομολογητική απλότητα της αφήγησης του Ζουμπουλάκη τρυπάει σαν βέλος το κέντρο της καρδιάς και προκαλεί εσωτερικό ρίγος, οδηγώντας τελικά στη λύτρωση.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Περικλής Μουστάκης

Επιμέλεια σκηνικού χώρου-κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική επιμέλεια: Φραγκίσκη Μουστάκη

Βοηθοί σκηνοθέτη: Φραγκίσκη Μουστάκη, Δημήτρης Σιγανός

Φωτογραφίες: Σοφία Μανώλη

Παίζουν: Δώρα Στυλιανέση, Δημήτρης Σιγανός

 

Ημέρες παραστάσεων: 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30, 31 Ιανουαρίου – 6, 7 Φεβρουαρίου

Τιμές εισιτηρίων: 14€ γενική είσοδος, 10€ φοιτητικό–ανέργων, 8€ ΑΜΕΑ

Ώρα έναρξης: 21:00

 

Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου

Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα

Τηλ: 210 7214906

anglicanchurchathens.gr

Μοιράσου το άρθρο: