Το Duo Aura, η Αγάπη Τριανταφυλλίδη και η Nil Kocamangil, εμφανίζονται την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, στην Αυλή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).

Δύο διεθνείς και καταξιωμένες σολίστ, η Ελληνίδα πιανίστρια Αγάπη Τριανταφυλλίδη και η Tουρκάλα βιολοντσελίστρια Nil Kocamangil, οι οποίες αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά δίδυμα της Ευρώπης, το Duo Aura, εμφανίζονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2018, στην Αυλή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ). Την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου παρουσιάζουν μία συναυλία συμβολικής σημασίας, προβάλλοντας την ελληνοτουρκική πολιτιστική συνεργασία.


Ερμηνεύουν κλασικά έργα των Schumann, Rachmaninoff, Grieg, αλλά και κομμάτια για πιάνο – τσέλο που τους παραχώρησαν, ειδικά γι’ αυτές τις παραστάσεις, ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Νίκος Ξυδάκης και ο Τούρκος συνθέτης Hasan Uçarsu, με τους οποίους σύντομα θα συνεργαστούν, μεταξύ άλλων, και σε πρωτότυπες εκτελέσεις νέων έργων τους.
Οι δύο νεαρές ερμηνεύτριες, με διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό τους η καθεμία, ενωμένες από την αύρα των προσόντων τους, τη σπουδαία ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, το ήθος και τις πεποιθήσεις τους, έχουν κερδίσει το ευρωπαϊκό κοινό και έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, ερμηνεύοντας κλασικά έργα αξιώσεων. Το 2016 εμφανίστηκαν σε μια συναυλία στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης και τον Αύγουστο του 2017 στο διεθνές φεστιβάλ του Bodrum, παράλληλα με τις εμφανίσεις τους σε γερμανικά και ολλανδικά φεστιβάλ.
Μια συνεργασία που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η μουσική δεν έχει σύνορα και μπορεί να ενώσει τους λαούς σε ένα κοινό ταξίδι.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10€, Φοιτητικό/65+, Ανέργων, ΑμεΑ: 5€
Η προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από το Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Αμερικής 13 – Αθήνα.
Τις ημέρες των συναυλιών και των παραστάσεων, τα εισιτήρια θα διατίθενται επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων, στην αυλή του ΜΙΕΤ (Θουκυδίδου 13 – Πλάκα).

Μοιράσου το άρθρο: