Η Ανθή Δοξιάδη, κόρη του πρωτοπόρου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου, Κωνσταντίνου Δοξιάδη, είναι καλεσμένη, το Σάββατο 14 Μαρτίου, στις 19:00, στην εκπομπή του Δευτέρου Προγράμματος, «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια», την οποία επιμελούνται και παρουσιάζουν η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη.

Η Ανθή Δοξιάδη μεγάλωσε στη σκιά της αυστηρότητας αλλά και της ευαισθησίας του Κωνσταντίνου Δοξιάδη. Έβρισκε καθημερινά γιασεμιά περασμένα στις βελόνες του πεύκου, που μάζευε ο ίδιος. Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας την κράτησε καθηλωμένη στο παιδικό της κρεββάτι για δύο χρόνια, παρατηρώντας τους μεταξοσκώληκες να υφαίνουν το μετάξι. Τότε έμαθε να αφουγκράζεται τις συζητήσεις των μεγάλων και να σκαλίζει τις ψυχές των ανθρώπων.

Αυτό το ορυχείο την οδήγησε να γίνει παιδοψυχολόγος, επάγγελμα που ασκεί έως και σήμερα. Στα μικρά κείμενα του βιβλίου της «Ρίζες και φτερά» μπορεί καθένας από εμάς να βρει απαντήσεις για το τι γίνεται με τα παιδιά μας πέραν του «μαμ και νάνι». Μας βοηθάει να ακούμε τα παιδιά μας καλύτερα με το «τρίτο» αυτί. Δίνει έμφαση στη βρεφική και παιδική ηλικία, γιατί αυτή προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο την εφηβεία αλλά και τη ζωή τους ολόκληρη.

 

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου, Αλεξάνδρα Χριστακάκη

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9

Info

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, ώρα 19:00-21:00

«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»

Ανθή Δοξιάδη

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

 

Μοιράσου το άρθρο: